GES 2017: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα κάνει στάση στην Ινδία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
GES 2017: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα κάνει στάση στην Ινδία

Τις πύλες της ετοιμάζεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα η Διεθνής Διάσκεψη για το Επιχειρείν, Global Entrepreneurship Summit 2017 με 1.500 επιχειρηματίες να έχουν δηλώσει συμμετοχή για να εξετάσουν τις σύγχρονες τάσεις του επιχειρείν.

Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με την Ινδία που και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά, θα λάβει χώρα από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου στην πόλη Χαϊντεραμπάτ.

Η σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, θα ηγηθεί της αποστολής του Κογκρέσου των ΗΠΑ που θα συμμετάσχει στην Σύνοδο, η οποία θα επικεντρωθεί φέτος στην γυναικεία επιχειρηματικότητα (Women First, Prosperity for All ). Κατά την ομιλία της θα προσπαθήσει να αναδείξει την ανάγκη για υποστήριξη των γυναικών επιχειρηματιών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέρα απο τη γυναικεία επιχειρηματικότητα βέβαια, οι συμμετέχοντες στη φετινή GES θα εκπροσωπού τέσσερις βασικούς τομείς της βιομηχανίας: Ενέργεια και Υποδομές, Υγεία και Επιστήμες της Ζωής, Fintech και Ψηφιακή Οικονομία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγία.

Περίπου το ένα τρίτο των επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλο ένα τρίτο από την Ινδία ενώ το παρόν θα δώσουν κι επιχειρηματίες από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Μεταξύ των 1.500 συμμετεχώντων συμπεριλαμβάνονται περί τους 300 επενδυτές και υποστηρικτές των οικοσυστημάτων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για την συνέργιες κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Η πολυπολιτισμική ομάδα που θα συμμετάσχει στο φετινό GES 2017 ωστόσο παρουσιάζει κι άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:

  • Το 52,5% των επιχειρηματιών,επενδυτών και υποστηρικτών οικοσυστημάτων θα αντιπροσωπεύεται από γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο εν λόγω συνέδριο.
  • Θα συμμετάσχουν γυναίκες από 127 χώρες μεταξύ των οποίων το Αφγανιστάν, η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ.
  • Το 31,5% των επιχειρηματιών στη GES είναι 30 ετών ή και νεότεροι με τον νεότερο επιχειρηματία να είναι 13 ετών και τον γηραιότερο 84.
  • Συνολικά, οι συμμετέχοντες προέρχονται από 150 χώρες και εδάφη από όλο τον κόσμο. Μόνο οι αμερικανοί συμμετέχοντες προέρχονται από 38 χώρες των ΗΠΑ, την περιφέρεια της Κολούμπια και το Πουέρτο Ρίκο.

Στόχος είναι οι επιχειρηματίες από ολόκληρη την ινδική χερσόνησο που θα πάρουν μέρος στην GES θα συνδεθούν με επιχειρηματίες και επενδυτές από όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής για την Παγκόσμια Επιχειρηματικότητα, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.ges2017.org και ακολουθήστε @ ges2017 στο Twitter και ges2017 στο Instagram.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider