Γαλλία: Τέλος στην προσευχή στους δρόμους για τους Μουσουλμάνους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Τέλος στην προσευχή στους δρόμους για τους Μουσουλμάνους

Η Γαλλία θα απαγορεύσει στους Μουσουλμάνους να προσεύχονται στο προάστιο Κλισί του Παρισιού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, την ώρα που η τοπική μουσουλμανική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας του «λουκέτου» σε τόπο θρησκευτικής λατρείας τους. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο ένα τοπικό τζαμί μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη και, παρά το γεγονός ότι προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους ένας νέος χώρος, εκείνοι αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ μικρός και σε ακατάλληλο σημείο και έκτοτε κάθε Παρασκευή προσεύχονταν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Δεν θα προσεύχονται πια στο δρόμο, θα το απαγορεύσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ. Ωστόσο, αναγνώρισε την ανάγκη για την ύπαρξη περισσότερων τζαμιών, λέγοντας: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να έχουν ένα μέρος να προσεύχονται». Και υποσχέθηκε να βρει μια λύση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Κλισί, Ρεμί Μιζό, εμμένει στην απόφασή του, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τη δημιουργία ενός νέου τόπου λατρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider