Έληξε ο συναγερμός στο αμερικανικό προξενείο στη Ζυρίχη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έληξε ο συναγερμός στο αμερικανικό προξενείο στη Ζυρίχη

Μια σακούλα γεμάτη με αντιαμερικανικά συνθήματα προκάλεσε συναγερμό στο αμερικανικό προξενείο στη Ζυρίχη το οποίο εκκενώθηκε σήμερα το πρωί. Μόλις το πακέτο εντοπίστηκε στην είσοδο του κτηρίου από τους υπαλλήλους του προξενειου κλήθηκε επί τόπου η αστυνομία της Ζυρίχης σύμφωνα με το Ελβετικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εκκενώθηκαν δύο κτήρια στη συνοικία της Ζυρίχης, Ζίφελντ, όπου και βρίσκεται το προξενείο. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ήταν μια σακούλα με αντιαμερικανικά συνθήματα μεταξύ των οποίων και το «για τις επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις SWAT των ΗΠΑ».

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα με έδρα τη Ζυρίχη Blick μετέδωσε πρώτη την είδηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άνδρας ο οποίος παρενοχλούσε τους προξενικούς υπαλλήλους συνελήφθη πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, η ελβετική αστυνομία που ερεύνησε το κτίριο το χαρακτήρισε ασφαλές, είπε ότι το αντικείμενο που εντοπίστηκε ήταν ακίνδυνο και ήρε τον αποκλεισμό που είχε επιβάλλει νωρίτερα στην περιοχή, ενώ επιτράπηκε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider