Δυναμική είσοδος της Κίνας στην κούρσα του Διαστήματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική είσοδος της Κίνας στην κούρσα του Διαστήματος

Τον μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη της για το πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος αποκάλυψε η Κίνα, η οποία έχει ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες.

Η China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), η οποία αποτελεί την απάντηση της Κίνας στη SpaceX του Elon Musk, ελπίζει να έχει αναπτύξει πλήρως τις αναλώσιμες και χαμηλού κόστους, σειρές πυραύλων «Long March» μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η CASC ευελπιστεί ότι οι οκτώ πύραυλοι θα πραγματοποιούν εμπορικές αποστολές πλήρους κλίμακας μέχρι το 2020. Αυτοί θα αποτελέσουν και το εφαλτήριο της εταιρείας για να ανταγωνιστεί στον εμπορικό διαστημικό τομέα τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην διαστημική κούρσα.

Η σειρά Long March 9, αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στις αρχές της δεκαετίας του 2030, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου άνω των 100 τόνων (100.000 κιλά) και προορισμούς τόσο τη Σελήνη όσο και τον Άρη.

Ο επόμενος στόχος είναι η παραγωγή ενός επαναχρησιμοποιούμενου διαστημικού πυραύλου, με στόχο την αξιοποίησή του στην «παρθένα» αγορά του διαστημικού τουρισμού, μέχρι το 2025. Η CASC θέλει να αναπτύξει πλήρως ανακυκλώσιμα οχήματα εκτόξευσης, ακολουθώντας το παράδειγμα τόσο της SpaceX όσο και της Blue Origin, μέχρι το 2035.

Παράλληλα, στους στόχους της βρίσκεται και η εξερεύνηση της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού από το επόμενο έτος, προκειμένου να προχωρήσει σε επανδρωμένη σεληνιακή αποστολή μέχρι το 2036.

Ανάμεσα στις φιλοδοξίες της Κίνας είναι η εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων αστεροειδών, καθώς και η δημιουργία διαστημικών σταθμών που θα βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider