Focus: Εκπλήσσουν οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Focus: Εκπλήσσουν οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας, οι οποίοι εκπλήσσουν, αναφέρει σε άρθρο της η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100, του ομίλου FOCUS.

«Η Ελλάδα ξεπέρασε τόσο πολύ τους αναπτυξιακούς της στόχους, ώστε περίπου το 1/3 του πληθυσμού θα πάρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας, ότι «θα δώσει “κοινωνικό μέρισμα” ύψους 720 εκατ. ευρώ στους πολίτες της, στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτός τούτου, οι συνταξιούχοι θα λάβουν συνολικά 315 εκατ. ευρώ και ο κρατικός πάροχος ενέργειας ΔΕΗ, 360 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκλειστεί η αύξηση των τιμολογίων το επόμενο έτος».

«Τούτο καθίσταται δυνατό» συνεχίζει το δημοσίευμα, «λόγω των καλών οικονομικών επιδόσεων της χώρας. Η Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τους στόχους του προϋπολογισμού της φέτος. Επεδίωκε ένα πλεόνασμα 1,75% για φέτος, αλλά σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Κομισιόν, θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και το 2%».

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με τις οικονομικές της επιδόσεις. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα δίνει “κοινωνικό μέρισμα”» όπως τονίζει.

Σημειώνει μάλιστα, ότι «σε αντίθεση με πέρυσι, το μέρισμα αυτό συμφωνήθηκε με την Κομισιόν» και ότι «η υπερχρεωμένη χώρα είναι μια από τις 29 χώρες στον κόσμο, που θα καταφέρουν να έχουν πλεόνασμα. Το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας την πιέζει βέβαια γι΄ αυτό, αλλά η χώρα ξεπερνά πλέον συνεχώς τις προσδοκίες».

Η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100 του ομίλου FOCUS υπενθυμίζει επίσης, ότι «μόλις την Παρασκευή, η Κομισιόν δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες θεωρούνται ικανοί να επιτύχουν το επόμενο έτος πρωτογενές πλεόνασμα 3,9%».

Τέλος, το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να γίνει ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει ότι «πλεόνασμα 3,5% δεν έχει επιτύχει συνεχώς καμιά χώρα στον κόσμο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider