2 χρόνια φυλακή για φιλο-τρομοκρατικές αναρτήσεις στο Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
2 χρόνια φυλακή για φιλο-τρομοκρατικές αναρτήσεις στο Facebook

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το δικαστήριο σε 40χρονη γυναίκα στη Μεγάλη Βρετατία μετά από κατηγορίες για υποστήριξη της τρομοκρατίας και διάδοση τρομοκρατικού υλικού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.

Η Φαρχάνα Μπεγούμ Αχμέντ, η οποία παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή της, είχε συλληφθεί από πράκτορες του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, τον Ιούλιο του 2016, ως ύποπτη για μία σειρά αναρτήσεων, υπέρ της τρομοκρατίας, στο facebook, με το ψευδώνυμο «Kay Adam».

Όπως αποδείχτηκε η Φαρχάνα χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό της στο Facebook για να κοινοποιεί υλικό με τρομοκρατικό και εξτρεμιστικό περιεχόμενο, στο πλαίσιο της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. Μέσω των αναρτήσεών της προσπαθούσε να ενθαρρύνει κι άλλους χρήστες να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Παρότι η κατηγορούμενη αρχικά δεν παραδεχόταν τις κατηγορίες στις πρώτες ανακρίσεις, το δικαστήριο κατάφερε να διασταυρώσει τα στοιχεία και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Απρίλιο του 2017. Παράλληλα η Φαρχάνα κατηγορήθηκε και για την χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι Facebook και twitter έχουν κηρύξει τον δικό τους, «ηλεκτρονικό πόλεμο» στο Ισλαμικό Κράτος, απενεργοποιώντας συστηματικά λογαριασμούς που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Τον Μάρτιο το Twitter είχε παγώσει 377.000 λογαριασμούς που αναρτούσαν τρομοκρατικό υλικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider