Handelsblatt: Μικρό θαύμα η υλοποίηση των προαπαιτούμενων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: Μικρό θαύμα η υλοποίηση των προαπαιτούμενων

Η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και οι ελπίδες που εναποθέτει σ' αυτήν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Handelsblatt μάλιστα παρουσίασε εκτενές άρθρο με αφορμή την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης δημοσιεύει υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας πατάει γκάζι».

Όπως ανέφερε μάλιστα ο υπότιτλος του άρθρου «σήμερα Δευτέρα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ελεγκτές των πιστωτών. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κρίνονται τα πάντα. Θέλει να υλοποιήσει τάχιστα το πρόγραμμα προσαρμογής, ελπίζοντας σε ένα πολιτικό comeback».

Ο αρθρογράφος αναφέρεται καταρχάς στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σχολιάζοντας: "Το ότι ειδικώς ο Τσίπρας βλέπει τις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας ‘στα καλύτερα επίπεδα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο', κολακεύοντας μάλιστα τον Ντ. Τραμπ ως ‘στρατηγικό εταίρο', ακούγεται καταρχήν παράξενο από τα χείλη ενός πολιτικού, ο οποίος ανήκει σε ένα κόμμα που καθυβρίζει τις ΗΠΑ ως ‘εχθρούς των λαών'. Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού προεκλογικού αγώνα ο ίδιος ο Τσίπρας δαιμονοποιούσε ακόμη τον υποψήφιο Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον μετενσάρκωση του ‘κακού'. Αλλά αυτά ήταν κάποτε. Πλέον ο Τσίπρας χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα. Είναι μέρος μιας μεταμόρφωσης: ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να εξελιχθεί από πολιτικό παρία σε αναγνωρισμένο εταίρο".

Οι προσπάθειες αυτές δεν γίνονται μόνον σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, γράφει η εφημερίδα παραπέμποντας στις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, όταν είπε ότι το Ταμείο είναι πλέον ευπρόσδεκτο στο ελληνικό πρόγραμμα. "[…] Με μεγάλη καθυστέρηση ο Τσίπρας φαίνεται να κατάλαβε ότι η Λαγκάρντ είναι μια σημαντική σύμμαχος στις προσπάθειές του για ελάφρυνση του χρέους".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider