«Αισιόδοξη» για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ η Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αισιόδοξη» για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ η Μέι

«Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον τις Βρετανίας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις» είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι σε ομιλία της στο κοινοβούλιο.

«Αν πρόκειται να κάνουμε μαζί ένα βήμα προς τα εμπρός, πρέπει να γίνει στη βάση της κοινής προσπάθειάς μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», τόνισε και προσέθεσε ότι πιστεύει ότι η Βρετανία θα πετύχει μια καλή συμφωνία επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Όπως είπε, αναμένει ότι η συμφωνία για το Brexit θα τεθεί προς ψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν να την εγκρίνουν οι άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού έρχονται μετά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Παρασκευής, στην οποία οι 27 ηγέτες της ΕΕ κατέληξαν στη διαπίστωση ότι δεν έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος στις τρεις προτεραιότητες κατά την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Νωρίτερα, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, η Τερέζα Μέι είχε δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπου σημειώθηκε ότι «εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα» αφότου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και «συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές του επόμενους μήνες».

«Η Τερέζα Μέι δείχνει «μελαγχολική» και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συμβούλους του μετά το πρόσφατο δείπνο που είχε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η Μέι έχει «στιγματιστεί» από την υπόθεση του Brexit και την μάχη με τους ίδιους τους υπουργούς της καθώς ζήτησε την βοήθεια της ΕΕ για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ελιγμούς στη χώρα της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider