Προς άρση της αυτονομίας της Καταλονίας η Μαδρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς άρση της αυτονομίας της Καταλονίας η Μαδρίτη

Έτοιμη να προχωρήσει σε άρση της αυτονομίας της Καταλονίας εμφανίζεται, σύμφωνα με πηγές της ισπανικής κυβέρνησης, η Μαδρίτη.

Σύμφωνα με πηγές, το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας θα προχωρήσει το Σάββατο στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το άρθρο 155 προβλέπει την ανάληψη του ελέγχου της Καταλονίας από την ισπανική κυβέρνηση.

Καταλονία: Δεν έχουμε κηρύξει ανεξαρτησία

Την ίδια ώρα, ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ενημέρωσε την ισπανική κυβέρνηση ότι η Καταλονία δεν έχει κηρύξει ανεξαρτησία, αλλά μπορεί και να το κάνει, εάν η Μαδρίτη συνεχίσει την «καταστολή», ειδικότερα αναστέλλοντας το καθεστώς αυτονομίας της αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας.

«Εάν η κυβέρνηση του Κράτους επιμείνει στην παρεμπόδιση του διαλόγου και συνεχίσει την καταστολή, το Κοινοβούλιο της Καταλονίας θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει, εάν το θεωρεί προσήκον, στην ψήφιση μίας επίσημης διακήρυξης της ανεξαρτησίας την οποία δεν ψήφισε στις 10 Οκτωβρίου», αναφέρεται στην επιστολη που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, αναφερόμενος στην απειλή αναστολής του καθεστώτος αυτονομίας.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είχε διορία μέχρι τις 10.00 τοπική ώρα σήμερα για να απαντήσει εάν υποχωρεί στην πορεία προς την ανεξαρτησία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider