Για τη Β. Ιρλανδία συζητούν Κλίντον και Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τη Β. Ιρλανδία συζητούν Κλίντον και Μέι

Την Πέμπτη θα συναντηθούν η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον για να συζητήσουν την κρίση που έχει προκύψει με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται χωρίς αποκεντρωμένη διοίκηση μετά την κατάρρευσή της τον Ιανουάριο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιβληθεί εκ νέου άμεση διοίκηση από το Λονδίνο, ενδεχομένως αποσταθεροποιώντας την ευαίσθητη πολιτική ισορροπία στη βρετανική επαρχία.

Ο Κλίντον ταξίδεψε στο Μπέλφαστ αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με τα πολιτικά κόμματα σε μια προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο. «Αυτός και η πρωθυπουργός επιθυμούν να αδράξουν αυτή την ευκαιρία και να συζητήσουν για την Βόρεια Ιρλανδία», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μέι.

«Προφανώς οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια επίτευξης μιας λύσης να γίνουν οι απαραίτητοι συμβιβασμοί για να λειτουργήσει εκ νέου η αποκεντρωμένη κυβέρνηση», πρόσθεσε. Νωρίτερα ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης για την επαρχία δήλωσε ότι οι πιθανότητες για την επίτευξη μιας συμφωνίας «δεν είναι θετικές».

Η συνάντηση Μέι Κλίντον αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:30 ώρα Ελλάδας στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider