Χρονιά - ρεκόρ το 2017 για τους κροίσους του πλανήτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρονιά - ρεκόρ το 2017 για τους κροίσους του πλανήτη

Το 2017 είναι μια πολύ καλή χρονιά για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 13% στους 2.043 από 1.810 που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό Forbes καταγράφει περισσότερους από 2.000 δισεκατομμυριούχους.

Η συνολική περιουσία των πλουσιότερων του κόσμου αυξήθηκε κατά 18% στα 7,67 τρισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας άλλο ένα ρεκόρ. Η αλλαγή που σημειώθηκε στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων – 233 περισσότερα άτομα από τη λίστα του 2016 – είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 31 χρόνια που το περιοδικό μετρά τους πλουσιότερους παγκοσμίως.

Στη σχετική λίστα υπάρχουν 195 άτομα που παρουσιάζονται πρώτη φορά. Οι περισσότεροι νέοι δισεκατομμυριούχοι (76 άτομα) προέρχονται από την Κίνα και ακολουθούν οι ΗΠΑ που «έβγαλαν» 25 νέους κροίσους.

Εξάλλου οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλο κράτος, καθώς στη λίστα του Forbes καταγράφονται 565 Αμερικάνοι από 540 που ήταν πέρσι. Η Κίνα ακολουθεί με 319 δισεκατομμυριούχους (το Χονγκ Κονγκ έχει 67 και το Μακάο έναν). Η Γερμανία έχει 114 και η Ινδία 100.

Από την φετινή λίστα λείπουν 78 άτομα που ήταν στην περσινή οι 33 εκ των οποίων είναι Κινέζοι, επτά Αμερικάνοι και εννέα άτομα που εξακολουθούν να είναι κροίσοι αλλά μοιράζονται την περιουσία τους με συγγενείς οπότε δεν μπορούν να καταμετρηθούν στην λίστα του Forbes.

Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου σύμφωνα με την σχετική κατάταξη του περιοδικού Forbes για το 2017. Εξάλλου ο ιδρυτής της Microsoft κατέχει τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου τα 18 από τα 23 τελευταία χρόνια. H περιουσία του Γκέιτς υπολογίζεται στα 86 δισ. δολάρια από 75 δισ. που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Την μεγαλύτερη αύξηση στην προσωπική του περιουσία σημείωσε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έγινε πλουσιότερος κατά 27,6 δισ. δολάρια μέσα σε μια χρονιά και πλέον βρίσκεται στη τρίτη θέση της κατάταξης, δύο θέσεις πάνω από την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider