Πώς θα σε λατρέψει το αφεντικό σου, γρήγορα και αβίαστα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα σε λατρέψει το αφεντικό σου, γρήγορα και αβίαστα!

Παραιτήθηκε το αφεντικό σου και αποκτάς καινούριο; Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον νέο σου προϊστάμενο και δεν αισθάνεσαι έτοιμος/ έτοιμη; Έχεις άγχος και δεν ξέρεις πώς να χειριστείς την όλη κατάσταση;

Το CNBC έρχεται, με νέο δημοσίευμά τους, να σου δώσει απαντήσεις. Μέσα από έναν εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό, παρουσιάζει όλα εκείνα τα οποία μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος για να τον… συμπαθήσει το νέο του αφεντικό.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα, σε πρώτη φάση όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουν ορισμένες βασικές – κοινές για όλους – παραδοχές. Κάθε φορά που σημειώνεται μια μεγάλη αλλαγή προσώπου στον επαγγελματικό χώρο, όσο δυσάρεστη ή ακόμη και τρομακτική κι αν μοιάζει, σίγουρα δεν έχει έρθει και το τέλος του κόσμου για τον εργαζόμενο.

Με λίγη τύχη, μάλιστα, οι εργαζόμενοι μπορούν να ευνοηθούν από ενδεχόμενη αλλαγή στη διευθυντική πυραμίδα της εταιρείας τους, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η πρώτη αλήθεια που πρέπει να κατανοήσουν είναι η εξής: Οι επαγγελματικές αλλαγές είναι αναπόφευκτες στην καριέρα κάθε εργαζόμενου, στο πέρασμα του χρόνου. Πάντα θα υπάρχουν αλλαγές, είναι ό,τι πιο σύνηθες, είτε πρόκειται για συγχωνεύσεις εταιρειών, είτε απλά για αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να τις περιμένει, γιατί αποτελούν ένα φυσιολογικό κομμάτι της καριέρας.

Ιδού, λοιπόν, ένας εύχρηστος οδηγός για την υποδοχή του νέου σου αφεντικού:

- Μην στρουθοκαμηλίζεις.

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος είναι να ζει μέσα στην άρνηση και την αποφυγή της αλήθειας σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες αλλαγές στη διοίκηση. Είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθεί, γιατί διαφορετικά χάνει κάθε ευκαιρία «ελιγμών» ή ακόμη και διαμόρφωσης των δικών του προοπτικών στην εταιρεία.

- Παραμένεις πάντα ενήμερος για τα πάντα.

Το να γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στην εταιρεία που εργάζεται είναι αναγκαίο. Στο πλαίσιο του ηθικά επιτρεπτού πάντα. Ακόμη κι αν σε αυτό μπορούν να τον βοηθήσουν οι συνάδερφοί του.

- Μην φοβάσαι να ρωτήσεις.

Δεν είναι κακό για έναν εργαζόμενο να διεκδικεί απαντήσεις για πράγματα που τον απασχολούν και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Αρκεί να μην φαίνεται απελπισμένος, ή γίνεται επιθετικός και ξεπερνά τα όρια.

- Συνάντησε το νέο σου αφεντικό το συντομότερο δυνατόν.

Η πρώτη συνάντηση είναι όχι μόνο επιτακτική, αλλά και πρέπει να γίνει άμεσα. Ο εργαζόμενος πρέπει από νωρίς να ενημερωθεί για τον νέο του προϊστάμενο. Πρέπει να μάθει τον τρόπο σκέψης του, το στυλ του, τις ανάγκες του, τις προτιμήσεις του, τις προτεραιότητές του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider