Πληρώνετε με bitcoin και γίνεστε υπήκοος… Βανουάτου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληρώνετε με bitcoin και γίνεστε υπήκοος… Βανουάτου

Αν διαθέτετε κάποια έξτρα bitcoin και πάντα θέλατε να γίνετε υπήκοος ενός τροπικού παράδεισου, τώρα είναι η ευκαιρία.

Το Βανουάτου, ένα αρχιπέλαγος 80 νησιών στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό δίνει πλέον την δυνατότητα στους ξένους επενδυτές να αποκτήσουν «επενδυτική υπηκοότητα» χρησιμοποιώντας bitcoin. Με ένα ποσό ύψους 280.000 δολαρίων (περίπου 54 bitcoin) μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων μπορεί να αποκτήσει διαβατήριο από μια χώρα η οποία σύμφωνα με το βρετανικό think tank New Economics Foundation είναι η τέταρτη πιο χαρούμενη στον κόσμο.

Το Βανουάτου δεν είναι η μόνη χώρα που «πουλάει» υπηκοότητες – η σχετική λίστα περιλαμβάνει την Κύπρο και τη Μάλτα – αλλά είναι η πρώτη που επιτρέπει πληρωμές μέσω bitcoin.

H υπηκοότητα του Βανουάτου έρχεται με πολλά πλεονεκτήματα. Η χώρα διαθέτει το 34ο πιο «δυνατό» διαβατήριο στον κόσμο προσφέροντας την δυνατότητα επίσκεψης χωρίς βίζα σε 116 χώρες. Επιπλέον η χώρα δεν έχει ούτε φόρο εισοδήματος και κληρονομιάς, ούτε φόρο επιχειρηματικών κερδών.

Το αρχιπέλαγος είναι σχετικά προσβάσιμο: Η πρωτεύουσα του Πορτ Βίλα απέχει μια πτήση 3,5 ωρών από το Σίδνεϊ.

Επιπλέον προσφέρεται για όποιον θέλει να «εξαφανιστεί» καθώς η πληθώρα νησιών του Βανουάτου σε συνδυασμό με τον μικρό πληθυσμό των περίπου 290.000 άτομων προσφέρουν πολλές ευκαιρίες.

Το πιο φθηνό ιδιωτικό νησί που βρίσκεται προς πώληση σύμφωνα με την ιστοσελίδα Private Islands Online, είναι το Λενύρ, που κοστίζει 645.000 δολάρια. Για αυτό το ποσό παίρνετε ένα νησί με τρεις ιδιωτικές παραλίες, μερικά μπανγκαλόου καθώς και μια κουζίνα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ιδιοκτησίας είναι καλυμμένο από φοινικιές και άλλα δέντρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider