Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει το  NBC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει το  NBC

Δεν σταματά να εκπλήσσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη, απειλεί -μέσω Twitter- να κλείσει το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, επειδή -κατά τον ίδιο- διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

«Με τόσα fake news που μεταδίδει το NBC και τα δίκτυο, μήπως θα ήταν θεμιτό κάποια στιγμή να επανεξετάσουμε την άδεια τους; Κάνουν κακό στη χώρα», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα του NBC, έγραψε στο Twitter: «Το NBCNews επινόησε ένα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι θέλω "δεκαπλασιασμό" του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Πρόκειται για καθαρό μύθευμα που έχει στόχο να με υπονομεύσει. NBC = CNN».

Το επίμαχο δημοσίευμα του NBC εξηγεί επί της ουσίας για ποιο λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε «ανόητο» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα λοιπόν με το NBC, σε συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ το 1960 είχαν 32.000 πυρηνικές κεφαλές ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στις 4.480. Ο Ντόναλντ Τραμπ δυσαρεστήθηκε με αυτή την μείωση και διέταξε τον δεκαπλασιασμό του αποθέματος των πυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider