Απομακρύνει την έδρα της από την Καταλονία η Banco Sabadell

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απομακρύνει την έδρα της από την Καταλονία η Banco Sabadell

Την απομάκρυνση της εταιρικής έδρας της από την Καταλονία αποφάσισε η δεύτερη μεγαλύτερα τράπεζα της περιοχής, η Banco Sabadell, τη στιγμή που η αντιπαράθεση Μαδρίτης και Βαρκελώνης κλιμακώνεται. Οι κινήσεις του τραπεζικού κλάδου καταδεικνύουν την αυξανόμενη αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο η κόντρα μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Βαρκελώνη.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω σήμερα Πέμπτη, αφότου το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε την αναστολή της συνεδρίασης της καταλανικής Βουλής που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα.

Για το λόγο αυτό σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Sabadell αποφασίστηκε η μετακίνηση της έδρας στην περιοχή του Αλικάντε, ενώ αντίστοιχη κίνηση εξετάζει και η Caixabank.

Η απόφαση της Sadabell να μεταφέρει την έδρα της μακριά από την Καταλονία έρχεται μετά από την μεγάλη πτώση των μετοχών της μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 6% στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αφού έγινε γνωστό ότι εξετάζει μεταφορά της έδρας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider