Θα υπάρξει επίλυση του Κυπριακού μέχρι το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα υπάρξει επίλυση του Κυπριακού μέχρι το 2018

Λύση του Κυπριακού μέχρι την ολοκλήρωση της πενταετούς διακυβέρνησης του, τον Φεβρουάριο του 2018, διαβλέπει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παραδώσει, επανενωμένη την Κύπρο.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι ο λαός, πριν τη ψήφο του στο δημοψήφισμα για τη λύση, θα είναι απόλυτα ενήμερος των προνοιών της.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στο καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, τόνισε ότι «βασικός του στόχος στις συνομιλίες είναι συμφωνία που να ικανοποιεί τις ανησυχίες του 76% των Ελληνοκυπρίων, που απέρριψαν το 2004 το σχέδιο Ανάν».
Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι το ισχυρότερο όπλο στην παρούσα φάση του Κυπριακού είναι ότι η Κύπρος αποτελεί κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρχές και αξίες, που δημιουργούν ελπίδες βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα εξισώνει τους πολίτες με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι υπάρχει κίνδυνος κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε ότι το Σύνταγμα του 1960 «δεν προέβλεπε Δημοκρατία που να κυβερνάται από Ελληνοκύπριους και να παραμερίζει τους Τουρκοκύπριους».
Δεν πρέπει, ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, «να είμαστε επιλεκτικοί για τα συστατικά στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για την επομένη της λύσης ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν θα γίνει νέα αίτηση στον ΟΗΕ, ούτε στην Ε.Ε. «Όλα αυτά συν τα άλλα, που έχουν συμφωνηθεί διασφαλίζουν απόλυτα τη συνέχιση του κράτους», τόνισε. Η μη λύση του Κυπριακού, επεσήμανε, «θα είναι σε βάρος, όχι μόνον των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, αλλά σε βάρος και της ειρήνης στην περιοχή, σε βάρος των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ, των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας».

Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη «βγάζει την Κύπρο από τα φουρτουνιασμένα, στα ήρεμα νερά», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας ότι τον προσεχή Μάρτιο η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο και γίνεται πιο αξιόπιστη από ποτέ.
Σε ομιλία στο συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπέδειξε ότι η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα «σύγχρονου άθλου». Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διέψευσε όλους τους «κήρυκες του χάους», σημειώνοντας ότι από την πρώτη μέρα του μνημονίου, δεν επιβλήθηκε ούτε ένας νέος φόρος, ούτε χρειάστηκαν έκτακτα μέτρα και πρόσθετη βοήθεια.

Το καταστατικό συνέδριο ενέκρινε αλλαγή αναφορικά με το χρόνο ετοιμασίας των ψηφοδελτίων του κόμματος. Στο εξής ο ΔΗΣΥ πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία ετοιμασίας τους 45 ημέρες προ των εκλογών, αντί 90 ημέρες. Αυτό σημαίνει πως το ψηφοδέλτιο θα είναι έτοιμο ως τις 6 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider