Το Πεντάγωνο απαντά στις προκλήσεις της Β. Κορέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Πεντάγωνο απαντά στις προκλήσεις της Β. Κορέας

«Αν η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες, ξέρετε, θα φροντίσουμε να παράσχουμε επιλογές στον πρόεδρο για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ, απαντώντας στις προκλήσεις της Πιονγιάνγκ.

Ειδικότερα, ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών, Ρι Γιονγκ, δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας της.

«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας.

Την Κυριακή η διαμάχη μεταξύ Β. Κορέας και ΗΠΑ συνεχίστηκε, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί μέσω Twitter τον Ρι Γιονγκ ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη».

Αφορμή δόθηκε μετά την επιθετική ομιλία του Ρι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σάββατο ο οποίος είχε πει πως η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ «άνθρωπο πύραυλο»

«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του μικρού ανθρώπου - πυραύλου, τότε δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια» και συμπλήρωσε πως αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη». «Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιός δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη θα απαντηθεί τότε», σε μια απευθείας του αναφορά στο tweet του Τραμπ. «Με δεδομένη την κήρυξη πολέμου από τον Τραμπ, όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ανώτατου ηγέτη της DPRK (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας)», συνέχισε ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider