Η Κίνα σε ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Β. Κορέας και ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα σε ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Β. Κορέας και ΗΠΑ

«Ελπίζουμε πως καμία πλευρά δεν θα συνεχίσει να κάνει πράγματα που ερεθίζουν την άλλη και θα πρέπει, αντίθετα, [όλες οι πλευρές] να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λου Κανγκ, προσπαθώντας να εκτονώσει την ένταση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο ανησυχεί η Κίνα ότι η ανταλλαγή λεκτικών πυρών μεταξύ των δύο ηγετών μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, ο Λου Κανγκ χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ πολύπλοκη και ευαίσθητη.

«Είναι ζωτικής σημασίας όλοι να εφαρμόσουν αυστηρά, πλήρως και ορθά όλα τα σχετικά με τη Βόρεια Κορέα ψηφίσματα του ΟΗΕ», είπε ο Λου, «ψηφίσματα τα οποία καλούν τόσο για πιο αυστηρές κυρώσεις όσο και για προσπάθειες να επαναληφθεί ο διάλογος».

«Μια συνέχιση της αύξησης των εντάσεων στη χερσόνησο, πιστεύω, δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς», είπε ο Λου, απαντώντας σε ερώτηση για τα γυμνάσια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Μάτις: Ανεύθυνη ενέργεια μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου «θα ήταν μια σκανδαλώδης επίδειξη ανευθυνότητας στο επίπεδο της υγείας, της σταθερότητας και της μη διάδοσης» των πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις απαντώντας στις απειλές της Πιονγκγιάνγκ, που δήλωσε την Παρασκευή ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέα δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό.

Ερωτηθείς αν μια δοκιμή τέτοιας φύσης θα αποτελούσε πράξη πολέμου, ο επικεφαλής του Πενταγώνου αρνήθηκε να απαντήσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider