Μέρκελ: Θα ολοκληρώσω την θητεία μου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Θα ολοκληρώσω την θητεία μου

Η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι προτίθεται να ολοκληρώσει μια πλήρη τετραετή θητεία ως καγκελάριος.

Οι Συντηρητικοί αναδείχτηκαν ως πρώτο κόμμα τις ομοσπονδιακές εκλογές, παρόλο που έχασαν ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία(AfD).

«Η απόφασή μου (να είμαι υποψήφια για μια πλήρη θητεία) πέρυσι δεν εξαρτιόταν από το ποσοστό που θα συγκέντρωνα», δήλωσε προσθέτοντας ότι πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία της «χωρίς ψευδαισθήσεις» και πως η τέταρτη θητεία της μπορεί να είναι δύσκολη.

Η Μέρκελ δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν τώρα την ετυμηγορία τους και πως τα κόμματα θα πρέπει να αποδεχθούν το αποτέλεσμα προσπαθώντας να σχηματίσουν κυβέρνηση και να αποφύγουν νέες εκλογές.

Η κατανομή των εδρών στη Μπούντεσταγκ

Ανακοινώθηκε και επισήμως η κατανομή των εδρών στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ), η οποία έχει ως εξής: CDU/CSU - 246 έδρες, FDP - 80 έδρες, Πράσινοι - 67 έδρες, Die Linke - 69 έδρες, SPD - 153 έδρες, AfD - 94 έδρες.

Λίγες ώρες, πάντως μετά την εκλογική νίκη του AfD ένα από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, η Φράουκε Πέτρι ανακοίνωσε την απόφαση της να ανεξαρτητοποιηθεί.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Πέτρι είπε πως δεν θα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στην γερμανική Βουλή, αιφνιδιάζοντας στελέχη του κόμματος που ήταν παρόντα στη συνέντευξη.

«Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα ότι δεν θα κάτσω μαζί με τους βουλευτές του AfD» ανακοίνωσε η Πέτρι σύμφωνα με την Deutsche Welle, και αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider