Δείτε τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δείτε τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών 

Στο άγνωστο εισέρχεται η Γερμανική πολιτική σκηνή και μαζί της και η Ευρωπαϊκή, καθώς μετά από τις σημερινές εκλογές, που ανέδειξαν το κόμμα της Μέρκελ πρώτο αλλά με σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που είχε πάρει το 2013.

Η πύρρειος νίκη της Μέρκελ αλλά και η ενίσχυση του ακροδεξιού-ρατσιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που αναδεικνύεται τρίτο κόμμα δημιουργούν νέα δεδομένα και τώρα η προσοχή στρέφεται στις διεργασίες που θα οδηγήσουν στην νέα κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες που δέχθηκαν επίσης μεγάλο πλήγμα ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν και πάλι σε κυβερνητικό σχηματισμό, κάτι το οποίο σημαίνει πως πιθανότατα οδηγούμαστε σε μια τρικομματική κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU), Φιλελευθέρων και Πρασίνων.

Όπως επισήμανε στο reader.gr ο Παναγιώτης Iωακειμίδης, ομότιμος καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η συμμετοχή του FDP (Φιλελεύθεροι) στην κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι πολύ καλό για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. «To FDP έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την Ευρώπη, ενώ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη», εξηγεί ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider