O Τραμπ απειλεί την Βόρεια Κορέα «Δεν θα υπάρχουν για πολύ ακόμα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Τραμπ απειλεί την Βόρεια Κορέα «Δεν θα υπάρχουν για πολύ ακόμα»

Η επικίνδυνη λεκτική διαμάχη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζεται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εκτοξεύει απειλές μέσω Twitter για τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο σημειώνονατς πως τόσο αυτός όσο και ο Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη».

Αφορμή δόθηκε μετά την επιθετική ομιλία του Ρι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα το Σάββατο ο οποίος είχε πει πως η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «κύριος σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ «άνθρωπο πύραυλο»

«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του μικρού άνθρωπου - πύραυλου, τότε δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», σημείωσε σε μία δεύτερη ανάρτηση.

Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια» και συμπλήρωσε πως αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

Οι δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού έγιναν λίγες ώρες μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας οι οποίες προκάλεσαν νέες εικασίες για το ενδεχόμενο η Πιονγκγιανγκ να προχώρησε σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Από την άλλη πλευρά αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer υνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν κοντά στις ακτές της Βόρειας Κορέας με το Πεντάγωνο να δηλώνει ότι η ενέργεια αυτή δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider