Οι πέντε εκατομμυριούχοι που οδηγούν «σαραβαλάκια»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πέντε εκατομμυριούχοι που οδηγούν «σαραβαλάκια»

Οι δισεκατομμυριούχοι χτίζουν περιουσίες λαμβάνοντας σοφές οικονομικές αποφάσεις. Μόλις καταφέρουν να πλουτίσουν μπορούν να ξοδέψουν χρήματα σε πράγματα τα οποία ουσιαστικά δεν τα έχουν ανάγκη, όπως είναι για παράδειγμα τα πολυτελή αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα, ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και αγόρασε πρόσφατα μια Porche 911. O ιδρυτής της Virgin, Sir Richard Branson, οδηγεί μια Gibbs Aquada στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αποχωριστούν με τίποτα τις κακές συνήθειες, οι οποίες με κάποιον τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία τους.

Πέντε από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο οδηγούν κάποια από τα πιο «ταπεινά» αυτοκίνητα:

Γουόρεν Μπάφετ

Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway, ο Αμερικανός μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ έχει κάποιες ιδιορρυθμίες: δεν ξοδεύει ποτέ πάνω από 3,17 δολάρια για πρωινό και ζει στο ίδιο σπίτι που είχε αγοράσει το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων (260.000 δολάρια σημερινά λεφτά).

Μόλις το 2014 πήρε την απόφαση να ξεφορτωθεί μια Cadillac DTS του 2006 επειδή η κόρη του παραπονέθηκε ότι την έφερνε σε δύσκολη θέση να κυκλοφορεί με ένα τέτοιο αμάξι. Την αντικατέστησε με μια Cadillac XTS, αξίας 45.000 δολαρίων. Όπως είχε ο ίδιος αναφέρει στο Forbes: «Διανύω περίπου 3.500 μίλια το χρόνο, επομένως θα αγοράσω καινούριο αμάξι μετά από πάρα πολύ καιρό».

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο γνωστός για τη δημιουργία του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κυκλοφορεί συχνά με μια Acura TSX, αξίας 30.000 δολαρίων. Ο ίδιος λέει ότι το προτιμάει επειδή είναι «ασφαλές, άνετο και όχι φιγουρατζίδικο».

Αλίς Γουόλτον

Η πλουσιότερη γυναίκα, η κληρονόμος της γνωστής αλυσίδας Wal-Mart είναι σήμερα η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο μετά τη Λιλιάν Μπετανκούρ (γνωστή και ως madame L’ Oreal). Οδηγεί ένα Ford F-150 King Ranch του 2006 αξίας 40.000 δολαρίων.

Ίνγκβαρ Κάμπραντ

Ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, δεν κάνει σπατάλες. Για δύο δεκαετίες οδηγούσε ένα Volvo 240 GL του 1993. Το εγκατέλειψε όταν κάποιος τον έπεισε ότι είναι αρκετά μεγάλος για να οδηγεί ένα μη ασφαλές αμάξι το οποίο αρχικά κόστιζε 22.000 δολάρια. Ο ίδιος πάντως ξοδεύει τα λεφτά του με σύνεση. Όταν επέστρεψε από την Ελβετία το 2014 ύστερα από 40 χρόνια παραμονής στον «φορολογικό παράδεισο» δήλωσε για τα ρούχα που φορούσε: «Αν με κοιτάξετε τώρα δεν νομίζω ότι φοράω κάτι που να μην έχω αγοράσει σε παζάρι».

Στιβ Μπάλμερ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμπερ, είναι λάτρης των Ford. Σε όλη του τη ζωή οδηγούσε Ford επειδή ο πατέρας του ήταν διευθυντής στην Ford. To δικό του Ford το είχε αγοράσει 28.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider