TASS: Στα ίχνη της «τηλεφωνικής τρομοκρατίας» οι ρωσικές Αρχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
TASS: Στα ίχνη της «τηλεφωνικής τρομοκρατίας» οι ρωσικές Αρχές

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων, που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου σε όλη της επικράτεια της Ρωσίας και μέσω των οποίων γίνονται προειδοποιήσεις ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες ή εκρηκτικοί μηχανισμοί σε δημόσια κτίρια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα

Οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, εκκενώνοντας τους «δήθεν» στόχους, χωρίς ωστόσο να έχει επαληθευθεί καμία απειλή.

Το φαινόμενο αυτό το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε χαρακτηρίσει «τηλεφωνική τρομοκρατία», άρχισε ήδη να προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, ως προς την συχνότητα του και τις διαστάσεις που αποκτά. Τη Δευτέρα οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας εκκένωσαν τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι διοικήσεις και διοικητικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της Μόσχας, όπου έσπευσαν για μία ακόμη φορά άνδρες της αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό εκρηκτικών σκυλιά. .

Το βράδυ της Κυριακής στην Μόσχα έγιναν παρόμοια απειλητικά τηλεφωνήματα σε 8 εμπορικά κέντρα με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν 8.000 άνθρωποι. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στα σώματα ασφαλείας , μεταδίδει ότι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε 14 περιφέρειες της Ρωσίας έγιναν περισσότερα από 80 απειλητικά τηλεφωνήματα σε εμπορικά κέντρα , σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δικές του πηγές, μεταδίδει ότι οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι πρόκειται για προγραμματισμένη δράση, την οποία έχει οργανώσει συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν εμφανισθεί διάφορες εκδοχές, όσον αφορά την προέλευση των απειλητικών αυτών τηλεφωνημάτων. Σύμφωνα με μία από τις εκδοχές αυτές, τα τηλεφωνήματα προέρχονται από την Ουκρανία ενώ μία άλλη εκδοχή αποδίδει τα απειλητικά αυτά τηλεφωνήματα σε άτομα που έχουν διασυνδέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος». Ωστόσο, το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή, μετέδωσε ότι οι «τηλεφωνικοί τρομοκράτες» εντοπίζονται και πραγματοποιούνται διάφορες επιχειρήσεις και ανακρίσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider