Στο στόχαστρο των Ιταλών η Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο των Ιταλών η Google

Οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι η Google απέφυγε να πληρώσει φόρους 227 εκατ. ευρώ το διάστημα 2009-2013 και ετοιμάζεται να επιβάλουν μεγάλα πρόστιμα στον τεχνολογικό κολοσσό αναφέρουν πηγές κοντά στις έρευνες, σύμφωνα με το Reuters.

Η έκθεση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας θα παραδιδόταν στην Google σήμερα, εν μέσω ενός μεγάλου κύκλου αντιπαραθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την φορολόγηση εταιρειών που μεταφέρουν τα κέρδη τους σε χώρες με χαμηλή φορολογία.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία «συμμορφώνεται με τη φορολογία κάθε χώρας στην οποία λειτουργεί. Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές».

Οι έρευνες δείχνουν ότι η Google μέσα σε ένα διάστημα πέντε ετών δεν δήλωσε έσοδα περίπου 100 εκατ. ευρώ τα οποία θα οδηγούσαν την εταιρεία στην κατηγορία φόρου ύψους 27%. Επιπλέον περίπου 600 εκατ. ευρώ από δικαιώματα χρήσης, δεν δηλώθηκαν, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων ύψους 200 εκατ. από το ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Google, η εταιρεία πλήρωσε φόρους 2,2 εκατ. ευρώ στην Ιταλία το 2014 με δηλωμένα έσοδα 54,4 εκατ. ευρώ. Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας θεωρεί ότι τα έσοδα της εταιρείας στην Ιταλία είναι δέκα φορές μεγαλύτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider