Ρωσία: «Τηλεφωνική τρομοκρατία» οι κλήσεις με απειλητικό περιεχόμενο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: «Τηλεφωνική τρομοκρατία» οι κλήσεις με απειλητικό περιεχόμενο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε για τις εκκενώσεις κτιρίων που έγιναν σε μαζική κλίμακα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, μετά το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων τα οποία προειδοποιούσαν ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί σε διάφορα δημόσια κτίρια και εμπορικά κέντρα.

«Αναμφισβήτητα πρόκειται για τηλεφωνική τρομοκρατία, τηλεφωνικό χουλιγκανισμό. Ο πρόεδρος φυσικά, ενημερώθηκε αμέσως με το που άρχισε αυτή η αλληλουχία των κλήσεων χουλιγκανικού περιεχομένου» δήλωσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εντοπίσουν εκείνους που βρίσκονται πίσω από τα τηλεφωνήματα αυτά» και προσέθεσε ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας».

Ο Πεσκόφ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φώς τη δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τα αινιγματικά αυτά τηλεφωνήματα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Ουκρανία. Δηλώνοντας, ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανέναν νόημα να σχολιάσει κανείς αυτές τις εκδοχές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider