«Aναπτυξιακός ο κυπριακός προϋπολογισμός του 2018»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Aναπτυξιακός ο κυπριακός προϋπολογισμός του 2018»

Τον Προϋπολογισμό του 2018 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2018-2020 ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, είναι ισοσκελισμένος και εξόχως αναπτυξιακός. Οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης, προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα 7.535 εκ. ευρώ, ενώ τα δημόσια έσοδα θα ανέλθουν στα 7.724 εκ. ευρώ με αναμενόμενο δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 1% του ΑΕΠ.

Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πως ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά νέα έργα και νέες πολιτικές. Υπογράμμισε πως η αύξηση στα έσοδα δεν προέρχεται από εισπρακτικά μέτρα, αλλά από την περαιτέρω αναθέρμανση και ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας. «Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για εισπρακτικά μέτρα, για φόρους αλλά προέρχεται η αύξηση των εσόδων από την περαιτέρω αναθέρμανση και ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας μας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ανάμεσα στα αναπτυξιακά προγράμματα είναι η εισαγωγή της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πανεπιστημιακές υποδομές και δύο νέοι αυτοκινητόδρομοι, από τους οποίους ο ένας είναι περιφερειακός της Λευκωσίας.

Ερωτηθείς πότε η Κύπρος θα βγει από την κατηγορία και πότε θα μπει στην επενδυτική βαθμίδα, ο υπουργός είπε ότι αυτό αποτελεί απόφαση των Οίκων Αξιολόγησης. «Εκτιμώ πως είμαστε σε μια πορεία αναβαθμίσεων αλλά πότε θα γίνει το επόμενο βήμα δεν είναι κάτι το οποίο θα μπορούσα ασφαλώς να προβλέψω», ανέφερε και επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάκαμψης και εξυγίανσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider