Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει σύντομα στο κοινό της τα νέα φουτουριστικά γραφεία της και το περίφημο Steve Jobs Theatre, κι όταν λέμε σύντομα εννοούμε σε περίπου μια εβδομάδα από σήμερα, αφού όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα σε αυτό θα γίνει η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου νέου iPhone. To αμφιθέατρο του Apple Park, της τεράστιας έκτασης με τα κτήρια μορφης διαστημοπλοίου και την δασική έκταση γύρω από αυτά, το οποίο πήρε το όνομά του από τον τελευταίο CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, Steve Jobs, θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του iPhone 8 στις 12 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο iPhone θα είναι το αστέρι του σόου, ωστόσο δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και το ίδιο το αμφιθέατρο για το οποίο τόσα έχουν γραφτεί. Το Steve Jobs Theatre στο νέο οικοδόμημα της Apple βρίσκεται κάτω από το λεγόμενο «διαστημόπλοιο» της Apple, και μοιάζει αρχικά ένδοξο κτήριο. Όσο διαρκεί η κατασκευή του βλέπουμε κατά διαστήματα εικόνες από το εξωτερικό του. Ωστόσο η δυνατότητα για μια ματιά στο εσωτερικό ενώ ήταν υπό κατασκευή δόθηκε μόνο πρόσφατα χάρη στο Mac Magazine.

Que tal algumas fotos (de junho) da obra do Steve Jobs Theater, no Apple Park? Cortesia do Google Maps e dica do leitor @enzoaraujo!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MacMagazine.com.br (@macmagazine) στις

Δεδομένου ότι το νέο αμφιθέατρο θα είναι υπόγειο λίγοι είναι εκείνοι που έχουν αντικρύσει το εσωτερικό του. Ωστόσο, οι εικόνες αυτές από την κατασκευή του δίνουν μια ιδέα για το τι να περιμένουμε, παρά το γεγονός ότι τα πάντα καλύπτονται από πλαστικό.

Έχουμε δει κι άλλες εικόνες του θεάτρου, ακόμα κι ένα βίντεο από ένα drone που παρουσιάζει ορισμένη σημεία του κτηρίου που οδεύει πλέον στην ολοκλήρωσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμφιθέατρο, το οποίο βρίσκεται κάτω από το στρογγυλό γυάλινο κτήριο, θα έχει χωρητικότητα 1.000. Το υπερυψωμένο λόμπι του θεάτρου έχει διάμετρο 50 περίπου μέτρα και έχει γυάλινους τοίχους μέτρων.

Ο γυάλινος κύλινδρος ολοκληρώνεται με ανθρακονήματα, σύμφωνα με τον σημερινό CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος είχε δηλώσει στο Wired «Είναι σε ένα λόφο, σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της έκτασης… κι μοιάζει με αυτόν» ( αυτός φυσικά δεν είανι άλλος από τον Steve Jobs) «Για να τιμήσει τη μνήμη του και τη διαρκή επιρροή του στην Apple και τον κόσμο, το θέατρο στο Apple Park θα ονομαστεί το Θέατρο Steve Jobs» είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Φεβρουάριο.

Με βάση τα βίντεο με το drone, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο σειρές σκαλοπατιών που κατεβαίνουν κάτω από το διώροφο λόμπι στο αμφιθέατρο, ένας μόνο ανελκυστήρας και πολλές επιφάνειες ξύλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Το νέο φουτουριστικό κτήριο θα ονομάζεται Apple Park και θα βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Το συνολικό κόστος κατασκευής του εκτιμάται στα 5 δισ. δολάρια, χωρίς η ίδια η εταιρεία να έχει αποκαλύψει το ακριβές ποσό. Για την μεταφορά των 12.000 εργαζομένων της εταιρείας στη νέα των 175 στρεμμάτων θα χρειαστούν 6 ολόκληροι μήνες. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι όταν θα φτάσουν εκεί οι πρώτοι εργαζόμενοι, κάποιες εργασίες στον χώρο περιμετρικά του κτηρίου θα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Εντός του Apple Park θα δημιουργηθεί κι ένα αμφιθέατρο 1.000 θέσεων το οποίο θα πάρει το όνομα του ιστορικού συνιδρυτή της.

Το αμφιθέατρο Στηβ Τζομπς θα βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα το κεντρικό κτήριο της Apple. Η όλη εγκατάσταση θα περιλαμβάνει επίσης πάρκο, ένα Apple Store, καφετέριες, ένα κέντρο επισκεπτών αλλά και ένα μεγάλο γυμναστήριο για τους υπαλλήλους της εταιρείας. Οι εξωτερικοί τοίχοι του θα είναι κατασκευσμένοι από τεράστια πάνελ κυρτού γυαλιού και το Apple Park θα τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα βρίσκονται στην οροφή, καθιστώντας το μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον αερισμό του κτιρίου, έτσι ώστε αυτό να μην χρειάζεται θέρμανση ή κλιματισμό για τους 9 μήνες του έτους.


Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Τζομπς, ο οποίος είχε οραματιστεί το κτίριο, «το νέο campus της Apple θα είναι το ωραιότερο κτήριο στον κόσμο και θα το επισκέπτονται για λίγες δόσεις έμπνευσης ακόμα και οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής. «Το όραμα του Τζομπς για την Apple θα μας εμπνέει για πολλά χρόνια ακόμα» ανέφερε ο Τιμ Κουκ σε δήλωσή του. «Ελπίζουμε το Apple Park να αποτελέσει το εργαστήριο καινοτομίας των επόμενων γενεών». Η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν στο κοινό τα σχέδια των νέων γραφείων του τεχνολογικού κολοσσού, τα οποία σχήμα διαστημόπλοιου και περιστοιχίζονται από μια μεγάλη δασική έκταση ήταν κατά το τελευταίο event του συνιδρυτή της Apple, Στηβ Τζομπς, το 2011, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)
Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)
Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)
Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)
Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)
Εδώ θα γίνει η παρουσίαση του νέου iPhone 8 (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider