Θα «σπάσει ταμεία» ο αγώνας ΜακΓκρέγκορ vs Μεϊγουέδερ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα «σπάσει ταμεία» ο αγώνας ΜακΓκρέγκορ vs Μεϊγουέδερ

Ο επερχόμενος και πολυαναμενόμενος αγώνας πυγμαχίας του Φλόιντ Μεϊγουέδερ κόντρα στον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ το Σάββατο 26 Αυγούστου αναμένεται να είναι ο πιο κερδοφόρος στην ιστορία, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Μεϊγουέδερ, ο αήττητος πρωταθλητής των ΗΠΑ που θεωρείται ο καλύτερος πυγμάχος της γενιάς του, θα αντιμετωπίσει τον ΜακΓκρέγκορ, τον Ιρλανδό μαχητή μικτών πολεμικών τεχνών που κυριάρχησε στο «Ultimate Fighting Championship» (UFC) αλλά δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην επαγγελματική πυγμαχία.

Παρά τις αμφιβολίες για την σημασία του αγώνα ως αθλητικό γεγονός, το να ανταγωνιστούν τα δύο μεγαλύτερα αστέρια των πολεμικών τεχνών -ο καθένας στο είδος του- αναμένεται να προσελκύσει τους εκατομμύρια οπαδούς των πολεμικών τεχνών.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει τα ακριβή νούμερα των πωλήσεων αλλά ο Λόρενς Επστάιν, διευθύνων σύμβουλος της UFC, δήλωσε ότι αναμένεται ο αγώνας να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 410 εκατ. δολαρίων όταν 4,4 εκατ. Αμερικανοί παρακολούθησαν τον αγώνα ανάμεσα στον Μεϊγουέδερ και τον Μάνι Πακιάο από τις Φιλιππίνες μέσω της υπηρεσίας «πληρωμή ανά προβολή» (pay-per-view). Πρόκειται για μια υπηρεσία με την οποία το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να αγοράσει γεγονότα για παρακολούθηση μέσω ιδιωτικής τηλεοπτικής προβολής.

«Ο στόχος μας είναι να είναι το μεγαλύτερο γεγονός pay-per-view στην ιστορία», δήλωσε ο Επστάιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι θεατές στις ΗΠΑ θα πληρώσουν έως και 100 δολάρια για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από το τηλεοπτικό δίκτυο Showtime. Επιπλέον, η IMG, η εταιρεία των πνευματικών δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης που διαχειρίζεται τα δικαιώματα μετάδοσης, δήλωσε ότι έχει ήδη κλείσει 63 συμφωνίες με εθνικά και περιφερειακά δίκτυα. Αυτές οι συμφωνίες αναμένεται να φέρουν επιπλέον 35 έως 50 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από πωλήσεις pay-per-view.

Ο Επστάιν από την UFC δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε τηλεθέαση αγώνα πυγμαχίας.

Η UFC θεωρεί ότι το 10% έως 20% του συνολικού κοινού θα πληρώσει για να παρακολουθήσει τον αγώνα online, και έχει ήδη κλείσει συμφωνίες για την προβολή του σε Apple TV και συσκευές Microsoft Xbox και Sony PlayStation.

«Η ηλικιακή μας βάση είναι αρκετά νεότερη πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο εξοικειωμένη με καλωδιακά ή δορυφορικά πακέτα» δήλωσε ο Επστάιν.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δήλωσαν ότι αναμένουν επιπλέον κέρδος 60 έως 70 εκατ. δολαρίων,από τα εισιτήρια του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην T-Mobile Arena στο Λας Βέγκας και έχει χωρητικότητα 20.000 ατόμων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα εισιτήρια κοντά στο ρινγκ πωλούνταν online για περίπου 14.000 δολάρια το καθένα! Η διοργανώτρια αναμένει επίσης δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες και διαφημίσεις.

Το συνολικό χρηματικό έπαθλο για τους μαχητές είναι ασαφές, με τους δύο αντιπάλους να έχουν υπογράψει συμφωνίες που δεν τους επιτρέπουν να αποκαλύψουν την αμοιβή τους.

Πριν επιβεβαιωθεί ο αγώνας, ο πρόεδρος της UFC, Ντάνα Γουάιτ, είχε προβλέψει ότι ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ θα κερδίσει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια και ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ κοντά στα 75 εκατ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider