Εκτός Λονδίνου το καλύτερο εστιατόριο της Αγγλίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός Λονδίνου το καλύτερο εστιατόριο της Αγγλίας

Η Βρετανία έχει ένα νέο καλύτερο εστιατόριο, σύμφωνα με τον ετήσιο βρετανικό οδηγό Good Food Guide. Το παράξενο, όμως, είναι ότι αυτό το εστιατόριο δεν βρίσκεται στο Λονδίνο, την τυπική αλλά και γαστρονομική πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά περίπου πέντε ώρες μακριά απ’ αυτό.

Το Restaurant Nathan Outlaw, που βρίσκεται πάνω από την ακτογραμμή της Κορνουάλλης στα δυτική της Αγγλία ξεπέρασε το εστιατόριο L’ Enclume που κατείχε την πρώτη θέση της λίστας για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

Το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο που έχει πάρει το όνομά του από τον σεμνό και γλυκομίλητο σεφ του, ειδικεύεται στα ψάρια. Οι τιμές του ξεκινούν από 62 λίρες (68 ευρώ) για ένα γεύμα τεσσάρων πιάτων που περιλαμβάνει φαγητά όπως καπνιστό αγγελόψαρο, ντομάτες και γλιστρίδα.

«Είναι φοβερό να είσαι το νούμερο 1», δήλωσε ο Outlaw. «Είμαστε απλά ένα μικρό εστιατόριο στη Κορνουάλλη που μαγειρεύει λίγο ψάρι. Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε σίγουρο ότι οι πελάτες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μας και είναι πολύ καλό ότι αυτό αναγνωρίζεται. Δουλεύουμε όλοι μαζί ως ομάδας για περισσότερα από 10 χρόνια και τα παιδιά είναι πολύ περήφανα για αυτή την διάκριση».

Πάντως, δεν χρειάζεται να πάει κάποιος μέχρι την Κορνουάλλη για να δοκιμάσει το φαγητό του Outlaw. O σεφ έχει εστιατόρια στο Λονδίνο (με το βασικό μενού να κοστίζει 29 λίρες) και στο Ντουμπάι (όπου το μενού κοστίζει πολύ παραπάνω, περίπου 259 δολάρια, αλλά περιλαμβάνει χαβιάρι και αστακό).

«Το φαγητό του Nathan Outlaw χαρακτηρίζεται από την απόλυτη φρεσκάδα των προϊόντων που χρησιμοποιεί καθώς και από τον ξεκάθαρο λόγο ύπαρξης του», αναφέρει ο οδηγός. «Ο σεφ έχει κάνει πολλά για να εκπαιδεύσει την όρεξη του κοινού για ψάρι».

Δείτε μερικές από τις δημιουργίες του σεφ, όπως τις ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram:

@resnathanoutlaw Tonight Lobster, onion, courgette, ginger and chilli @chrissimpson80

A post shared by Nathan Outlaw (@nathanoutlaw) on

Butterflied sardines, tomato and cumin pickle, @coombesheadfarm sourdough toast special @fishkitchen tonight! You lucky people!! #simplefish

A post shared by Nathan Outlaw (@nathanoutlaw) on

Just want to say a thank you to these guys. There would be no @resnathanoutlaw at all, let alone 10/10 or number 1 restaurant in the good food guide if it wasn't for them! #proudfamily #number1 #goodfoodguide2018

A post shared by Nathan Outlaw (@nathanoutlaw) on

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider