Κίνα: Μόνο με διάλογο θα λυθεί το ζήτημα με την Βόρεια Κορέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Μόνο με διάλογο θα λυθεί το ζήτημα με την Βόρεια Κορέα

Υψηλόβαθμος Κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως ο διάλογος είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την κορεατική χερσόνησο.

Ο Φαν Γκανγκλόνγκ, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συνάντηση που είχε με τον στρατηγό Τζο Ντάνφορντ, αρχηγό του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Φαν κάλεσε την αμερικανική πλευρά να εργαστεί με την Κίνα προς αυτή την κατεύθυνση και να βρεθεί μια λύση στο θέμα των πυρηνικών, καθώς και για την ειρήνη και την ασφάλεια στη χερσόνησο.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ο Φαν υπέδειξε την αρνητική επίδραση μιας δράσης των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας.

Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε με τους ομολόγους μας των ΗΠΑ προκειμένου να εφαρμόσουμε τη συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες, και να εγχύσουμε θετική ενέργεια συνολικά στις σινο-αμερικανικές σχέσεις με στρατιωτική συνεργασία, είπε ο Φαν.

Ο Ντάνφορντ είπε πως οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών πρέπει να αναβαθμίσουν τις ανταλλαγές, να μειώσουν τους κακούς υπολογισμούς ή την τριβή και να διαχειριστούν τους κινδύνους προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερή ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider