Η Μαλάλα Γιουσαφζάι έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρόσβασης στην εκπαίδευση έγινε δεκτή σήμερα για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η 20χρονη από το Πακιστάν έγραψε στο Twitter: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα πάω στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης! Συγχαρητήρια σε όλους τους φοιτητές που προσπάθησαν σκληρά την χρονιά που πέρασε. Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους για την υπόλοιπη ζωή τους». Την ανάρτηση της συνόδευσε με ένα screen shot του μηνύματος με το οποίο έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο!

Όταν ήταν 15 χρονών η Μαλάλα, σχεδόν σκοτώθηκε από στρατιώτες των Ταλιμπάν όταν την πυροβόλησαν στο κεφάλι επειδή μέσα από το blog της ενθάρρυνε την εκπαίδευση των κοριτσιών στην πατρίδα της, το Πακιστάν. Το 2014, έγινε η νεότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και από τότε έγινε σύμβολο για τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση.

Τον Απρίλιο, η Μαλάλα Γιουσαφζάι ήταν ο νεότερος άνθρωπος που ονομάστηκε Αγγελιοφόρος της Ειρήνης από τα Ηνωμένα Έθνη. «Αν θέλετε να έχετε ένα λαμπρό μέλλον, θα πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε τώρα [και] να μην περιμένετε κανέναν άλλον», είπε στην τελετή αναγόρευσής της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider