Κατά της Amazon ο Τραμπ: Προκαλεί ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατά της Amazon ο Τραμπ: Προκαλεί ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σήμερα στην Amazon, κατηγορώντας την εταιρεία ότι καταστρέφει τις μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και την απασχόληση.

«Η Amazon προκαλεί μεγάλη ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης που καταβάλλουν φόρους. Χωριά, πόλεις σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ υποφέρουν. Πολλές θέσεις εργασίας έχουν χαθεί», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα tweet που ανήρτησε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι επίσης ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post, που ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους συνηθίζει να στοχοθετεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε σήμερα συγκεκριμένα παραδείγματα για όσα ισχυρίζεται, όμως πολλοί τομείς του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, ιδίως οι τομείς της ένδυσης και των ηλεκτρονικών, είδαν τις πωλήσεις τους να καταγράφουν πτώση εδώ και λίγα χρόνια ενώπιον του ανταγωνισμού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο πιο πρόσφατος επίσημος απολογισμός για τις πωλήσεις στον τομέα λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ δείχνει εξάλλου μια αύξηση της τάξης του 0,6% τον μήνα Ιούλιο και 4,2% τον χρόνο στις ΗΠΑ. Εντούτοις οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν γνωρίσει τη μεγαλύτερη άνθιση με αύξηση των πωλήσεων κατά 1,3% τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider