Η Μέι επικρίνει τον Τραμπ για τα σχόλιά του για το Σάρλοτσβιλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μέι επικρίνει τον Τραμπ για τα σχόλιά του για το Σάρλοτσβιλ

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι άσκησε σήμερα κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ για τις δηλώσεις του με τις οποίες εξίσωσε τους ακροδεξιούς λευκούς ρατσιστές διαδηλωτές στη Σάρλοτσβιλ με τους συμμετέχοντες στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις.

«Δεν υπάρχει αντιστοιχία, δεν βλέπω καμία αντιστοιχία ανάμεσα σε εκείνους που προτείνουν φασιστικές απόψεις και εκείνους που είναι αντίθετοι και νομίζω πως είναι σημαντικό για όλους όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης να καταδικάζουμε τις ακροδεξιές απόψεις όπου κι αν τις ακούμε», δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση του Τραμπ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Τρίτη, ο Τραμπ υπαναχώρησε από τις δηλώσεις που είχε κάνει τη Δευτέρα με τις οποίες καταδίκαζε ρητά την Κου Κλουξ Κλαν, τους νεοναζί και τους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής για τη βία που ξέσπασε σε μια συγκέντρωση με σύνθημα «Ενώστε τη Δεξιά» στο Σάρλοτσβιλ, και επανήλθε στη δήλωση που είχε κάνει το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την οποία «διάφορες πλευρές» φέρουν την ευθύνη.

«Είχατε μια ομάδα στη μία πλευρά που ήταν επιθετική», δήλωσε χθες ο Τραμπ. «Και είχατε μια ομάδα στην άλλη πλευρά που ήταν επίσης πολύ βίαιη. Και κανείς δεν θέλει να το πει αυτό. Αλλά εγώ το λέω αυτή τη στιγμή.»

Ο Τραμπ είπε αργότερα, «νομίζω πως η ευθύνη ανήκει και στις δύο πλευρές και δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό» και πρόσθεσε πως υπάρχουν «θαυμάσιοι άνθρωποι» και στις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider