Πόσο κοστίζει ένα επεισόδιο του Game of Thrones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο κοστίζει ένα επεισόδιο του Game of Thrones

To «Game of Thrones» είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στον κόσμο. Κάθε εβδομάδα δεκάδες εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν το κάθε επεισόδιο με αποτέλεσμα τα έσοδα της σειρά να είναι τεράστια. Ωστόσο η επιτυχία -και οι επικές σκηνές- δεν έρχονται φθηνά.

Κάθε επεισόδιο της έκτης σεζόν της δημοφιλής σειράς κόστισε περίπου 10 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Entertainment Weekly. Μάλιστα, όσο προχωρούν οι σεζόν και η επιτυχία της σειρά τόσο αυξάνεται και το μπάτζετ. Σύμφωνα με το Ε! News τα παλαιότερα επεισόδια του Game of Thrones κόστιζαν 6 εκατ. Δολάρια.

Πριν την έκτη σεζόν το πιο ακριβό επεισόδιο του Game of Thrones ήταν το προτελευταίο της δεύτερης σεζόν με την ονομασία «Blackwater». Το συγκεκριμένο επεισόδιο πρόβαλε μια εντυπωσιακή ναυμαχία με ακριβά σκηνικά, μεταξύ των οποίων και μια κανονικού μεγέθους απομίμηση πολεμικού πλοίου του 14ου αιώνα. Το επεισόδιο είχε κοστίσει 8 εκατ. δολάρια.

Μάλιστα οι παραγωγοί έπρεπε να δώσουν την δική τους μάχη για να εξασφαλίσουν τα χρήματα και συγκεκριμένα τα 2 εκατ. δολάρια που έλειπαν. Ωστόσο το HBO κατάλαβε ότι ήταν απαραίτητα για να γυριστεί το επεισόδιο σωστά και είχε δίκιο: Το «Blackwater» είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο επιτυχημένα επεισόδια της σειράς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της.

Αν και το «Game of Thrones» αποτελεί μεγάλη επένδυση για το HBO, φαίνεται ότι αποφέρει. Η σειρά έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών -μόνο στις ΗΠΑ 30 εκατομμύρια άτομα είδαν το πρώτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν- και των κριτικών κερδίζοντας συνολικά 38 βραβεία Emmy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider