Γερμανικό κρατίδιο «ψαρεύει» επιχειρήσεις από το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανικό κρατίδιο «ψαρεύει» επιχειρήσεις από το Brexit

Το κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία, όπου βρίσκεται η Φρανκφούρτη, έχει ενεργοποιήσει μια χωρίς χρέωση, ανοικτή τηλεφωνική γραμμή και μια ιστοσελίδα – και οι δύο στα αγγλικά – με στόχο να δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα φορολογικού χαρακτήρα που έχουν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των δραστηριοτήτων τους στην εποχή του Brexit.

«Έχετε ερωτήματα για θέματα φορολογίας εισοδήματος – και μάλιστα στα αγγλικά; Τότε, είστε στο σωστό μέρος!», αναφέρει η ιστοσελίδα gofrankfurttax.com, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου.

Η τηλεφωνική γραμμή στα αγγλικά είναι χωρίς χρέωση για όποιον καλεί από τη Γερμανία ή τη Βρετανία. Ο υπουργός Οικονομικών της Έσσης Τόμας Σέφερ καλεί επίσης τους εν δυνάμει μετανάστες για συζητήσεις διά ζώσης με ειδικούς σε φορολογικά θέματα.

Το κρατίδιο προσπαθεί να προωθήσει το ρόλο του ως χρηματοπιστωτικού κέντρου ύστερα από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τράπεζες Morgan Stanley και Citigroup ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα συστήσουν στη Φρανκφούρτη τα κεντρικά τους γραφεία για τις συναλλαγές τους στην ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες στην Ένωση μετά το Brexit.

«Η γερμανική φορολογική νομοθεσία αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους Γερμανούς», δήλωσε η Μπερναντέτ Βάιλαντ, γενική γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών της Έσσης. «Αυτοί που έρχονται από άλλη χώρα είναι βέβαιο ότι θα έχουν περισσότερες ερωτήσεις».

Στις διεθνείς τράπεζες που έχουν πει ότι θα συστήσουν θυγατρικές στη Φρανκφούρτη περιλαμβάνονται οι Mizuho Financial Group, Nomura, Daiwa Securities, Sumitomo Mitsui Financial Group και η βρετανική τράπεζα Standard Chartered.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider