Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στη νοτιο-ανατολική Γαλλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στη νοτιο-ανατολική Γαλλία

Οι Γάλλοι πυροσβέστες αγωνίζονται με τις δασικές πυρκαγιές που ενισχυμένες από τους ανέμους κατακαίουν εδώ και δύο ημέρες περιοχές της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας, όπου 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, αλλά και περιοχές της Κορσικής.

Την χθεσινή νύκτα μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη.

Τουλάχιστον 4.000 στρέμματα κάηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι αρχές της περιφέρειας κάνουν λόγο για 8.000 στρέμματα καμένα εξαιτίας της εξάπλωσης της φωτιάς με την βοήθεια των ανέμων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς. «Είναι μία κατοικημένη περιοχή που διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι» λόγω της παρουσίας τουριστών και παραθεριστών.

Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που επλήγη περισσότερο εδώ και δύο ημέρες. Ομως, δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα την περιοχή της Αρτίγκ.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών, 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης υποστηρίζοντας 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γαλλία ζήτησε χθες δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική προερχόμενο από την Γένοβα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.