Κατά της ένταξης της Τουρκίας το 84% των Γερμανών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατά της ένταξης της Τουρκίας το 84% των Γερμανών

Οκτώ στους δέκα Γερμανούς είναι πεπεισμένοι ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 84% τάσσεται, επίσης, κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 82% υπέρ της απαγόρευσης των ομιλιών Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 5% των Γερμανών θα ταξίδευε πλέον στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης, και το 89% δεν θα έκανε φέτος διακοπές στη χώρα αυτή.

«Η συστηματική πληροφόρηση για τα κατασταλτικά μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης κατά των σκεπτομένων διαφορετικά, καθορίζει την εικόνα της Τουρκίας όπως επίσης και ο τόνος των Τούρκων πολιτικών απέναντι στην Γερμανία» είπε ο Πέτερ Μάνοτ, προϊστάμενος του τμήματος πολιτικών ερευνών του Ινστιτούτου YouGov, εξηγώντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Παρόμοιες αρνητικές τάσεις είχαν καταγραφεί και από σχετική έρευνα του περιοδικού Spiegel, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη: το 92% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει διακοπές στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.