Μέρκελ: Ο Τραμπ συνέδραμε τις συνομιλίες για το κλίμα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Ο Τραμπ συνέδραμε τις συνομιλίες για το κλίμα

Ανταπόκριση από Αμβούργο, Γερμανία

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στις συνομιλίες για το περιβάλλον υποστήριξαν τη Συμφωνία του Παρισιού κατά της Κλιματικής Αλλαγής, διαβεβαίωσε η Ανγκέλα Μέρκελ, εξερχόμενη από τη σύσκεψη των παγκόσμιων ηγετών στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του G20 στο Αμβούργο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε, μάλιστα, ότι στις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή συνέβαλε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Η επιλογή της λέξης «contributed» (συνέδραμε), και όχι «συμμετείχε» αποτελεί από μόνη της ένδειξη του καλού κλίματος που θέλει να διατηρήσει η καγκελάριος, η οποία έχει επανειλημμένως απευθύνει εκκλήσεις για συμβιβαστικό κλίμα στις συνομιλίες της Συνόδου.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού τον Μάιο, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις με τις δηλώσεις του ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα μεγάλο φιάσκο.

«Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και ότι ο χρόνος πιέζει», δήλωσε κατά την έναρξη της δεύτερης ενότητας εργασίας η καγκελάριος την Παρασκευή.

Θέλοντας να προϊδεάσει για ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ των ηγετών - παρά τις σημαντικές διαφορές όσον αφορά στις πολιτικές για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή - σημείωσε ότι «οι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο εάν είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε και να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο», χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει τη διάσταση απόψεων μεταξύ των ηγετών.

Ήδη αυτή την ώρα (18:00) οι παγκόσμιοι ηγέτες μεταβαίνουν με τις συζύγους τους στη Φιλαρμονική του Αμβούργου, ένα εμβληματικό κτήριο-ορόσημο της πόλης, προκειμένου να παρακολουθήσουν συναυλία κλασικής μουσικής, ολοκληρώνοντας έτσι τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider