Συμφωνία Κίνας – Ταϊλάνδης για τρένο υψηλής ταχύτητας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία Κίνας – Ταϊλάνδης για τρένο υψηλής ταχύτητας

Η Ταϊλάνδη και η Κίνα θα υπογράψουν συμβάσεις για την κατασκευή σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας από την Μπανγκόκ προς την επαρχία Νακόν Ρατσασίμα μέσα σε δύο μήνες, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, Wissanu Krea-ngam.

Στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική πρεσβεία για τον εορτασμό της 20ης επετείου επιστροφής του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα, ο Ταϊλανδός αξιωματούχος είπε ότι μηχανικοί και αρχιτέκτονες από την χώρα του θα πάρουν μαθήματα από την προηγμένη τεχνολογία της Κίνας στην κατασκευή 252 χλμ σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας και πρόσθεσε ότι η τεχνολογική αυτή συνεργασία ενισχύει την μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης είπε ότι οι δύο πλευρές ήρθαν σε επαφή 18 φορές και τώρα τα προβλήματα επιλύθηκαν με το άρθρο 44 του συντάγματος που κάνει αναφορά στο έργο αυτό οπότε αναμένουμε, όπως είπε, ότι σε δύο μήνες θα μπορούμε να υπογράψουμε τις συμβάσεις.

Η βασιλική εφημερίδα της Ταϊλάνδης εξέδωσε στις 15 Ιουνίου απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, Πραγιούθ Τσαν-Ότσα, βάσει του άρθρου 44 του Συντάγματος για την επίλυση νομικών διαφορών, που αφορά την κατασκευή υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής Μπανγκόκ-Νακόν Ρατσασίμα.

Σύμφωνα με την απόφαση ο οργανισμός κρατικών Σιδηροδρόμων Ταϊλάνδης θα υπογράψει συμβάσεις με μια κινεζική κρατική επιχείρηση, η οποία θα σχεδιάσει το σιδηρόδρομο και θα χρησιμεύσει ως σύμβουλος για την κατασκευή και την παροχή συστημάτων σχετικά με την κατάρτιση γνώσεων, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider