Ξεκινούν οι εργασίες της διάσκεψης για το Κυπριακό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν οι εργασίες της διάσκεψης για το Κυπριακό

Με τελευταίο τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ολοκληρώθηκε η προσέλευση των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, που αρχίζει σε λίγο στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Είχε προηγηθεί η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος εισερχόμενος στο χώρο δήλωσε ότι πως θα μείνει στο Κραν Μοντανά για όσο χρειαστεί.

Νωρίτερα, είχαν φθάσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης -ο οποίος κατά την είσοδό του στο χώρο ανέφερε πως προσέρχεται με ελπίδα- και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, αναχώρησε για τη Βρετανία σήμερα το πρωί, πριν από την επίσημη έναρξη της Διάσκεψης, επειδή έπρεπε να συμμετάσχει σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να εκπροσωπείται στη διάσκεψη και αναμένουμε να υπάρξει υπουργική εκπροσώπηση κάποια στιγμή στη διάρκεια της διαδικασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Αλίμ Σιντίκ.

Επίσης, αναχώρησε και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, την οποία θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider