Το Brexit διώχνει τους υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Brexit διώχνει τους υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους

Σχεδόν οι μισοί από τους υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους της Μεγάλης Βρετανίας που κατάγονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκέφτονται να αποχωρήσουν από την χώρα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte LLP.

Η έρευνα καταγράφει με αυτόν τον τρόπο τους κινδύνους του Brexit για την αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως το 47% των υψηλά καταρτισμένων εργαζομένων «κοιτούν» προς την έξοδο. Συνολικά, το 36% των μη Βρετανών εργαζομένων σκέφτεται την ίδια επιλογή.

«Οι μη Βρετανοί εργαζόμενοι, ιδιαίτερα εκείνοι που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μας λένε ότι σκέφτονται πιο έντονα να φύγουν από τη Μεγάλη Βρετανία, από ότι πριν» λέει ο Ντέιβιντ Σπρουλ, συνεργάτης της Deloitte. «Αυτό δείχνει ένα βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο έλλειμμα δεξιοτήτων το οποίο μπορεί να καλυφθεί εν μέρει από την αναβάθμιση του εγχώριου εργατικού δυναμικού μας αλλά και από ένα σύστημα μετανάστευσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της οικονομίας» αναφέρει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider