«Βαρύς ο πέλεκυς» για την Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βαρύς ο πέλεκυς» για την Goldman Sachs

Περισσότερα από επτά χρόνια έχουν περάσει από την χειρότερη σύγχρονη οικονομική κρίση των Ηνωμένων Πολιτείων και η Goldman Sachs καλείται να πληρώσει υψηλό τίμημα για το ρόλο της σε αυτή.

Συγκεκριμένα όπως αναμεταδίδει η Wall Street Journal, κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού με το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η εταιρεία καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5 δισ. δολαρίων εξαιτίας της πώλησης «προβληματικών» στεγαστικών δανείων, τις παραμονές της παγκόσμιας κρίσης του 2008.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε τον συμβιβασμό διευκρινίζοντας πως οι οι τελικές λεπτομέρειες παραμένουν υπό διαπραγμάτευση. «Είμαστε χαρούμενοι που καταλήξαμε σε μία συμφωνία που επιλύει μία σειρά ζητημάτων» συμπλήρωσε μάλιστα, ο επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας, σε ανακοίνωσή του.

Το υπέρογκο πρόστιμο αναμένεται να επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα της Goldman Sachs για το δ' τρίμηνο, τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη όσο και για το νέο έτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογα πρόστιμα έχουν επιβληθεί και στις JP Morgan (13 δισ. το 2013) η Bank of America (16,16 δισ. το 2014) και Citigroup, καθώς οι πωλήσεις των στεγαστικών δανείων κατά την περίοδο 2005 – 2007 ευθύνονται για την πυροδότηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider