Αλβανία: Επικράτηση Ράμα στις βουλευτικές εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλβανία: Επικράτηση Ράμα στις βουλευτικές εκλογές

Θριαμβευτής των αλβανικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής εμφανίζεται ο Έντι Ράμα σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με exit poll, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας του Ράμα συγκεντρώνει 50,38% και 75 έδρες, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) 27,91% και 41 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση σημειώνει 15,29% και 20 έδρες, το Κόμμα των Τσάμηδων (PDIU) συγκεντρώνει 4 έδρες και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) μία έδρα.

Είναι ενδεικτικό ότι το κόμμα του Ράμα καταλαμβάνει την πλειοψηφία σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες, με εξαίρεση την περιφέρεια Κούκες στα σύνορα με το Κόσοβο. Σημειώνεται ότι η αλβανική βουλή αποτελείται από 140 έδρες, με τους βουλευτές να εκλέγονται για τετραετή θητεία.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να έχει κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 εδρών του κοινοβουλίου), ωστόσο πρόκειται για μια έρευνα γνώμης κι όχι επίσημο αποτέλεσμα» επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Αντόνιο Νότο.

Σημειώνεται πάντως πως αυτό που προκύπτει είναι πως το ποσοστό της συμμετοχής ανήλθε στο 44%, το μικρότερο σε εκλογές στην μετά Χότζα Αλβανία.

Μάλιστα, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει κατά μία ώρα την ψηφοφορία, επικαλούμενη την αφόρητη ζέστη, αλλά και την εορτή του μπαϊραμιού για τους μουσουλμάνους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider