Μηνύει το Twitter για τον θάνατο του άντρα της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηνύει το Twitter για τον θάνατο του άντρα της

Μήνυση κατά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, Twitter, κατέθεσε η σύζυγος ενός Αμερικανού ο οποίος έχασε τη ζωή του στην Ιορδανία από τα πυρά του ISIS. Η Tamara Fields, ο άντρας της οποίας σκοτώθηκε στις 09 Νοεμβρίου από επίθεση μελών του Ισλαμικού Κράτους σε κέντρο εκπαίδευσης στο Αμμάν, στοιχειοθέτησε την κατηγορία ισχυριζόμενη πως το Twitter δίνει φωνή έκφρασης στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως υποστηριξε στην κατηγορία, το κοινωνικό δίκτυο επιτρέπει σε εξτρεμιστικές ομάδες του Ισλάμ να το χρησιμοποιούν ώστε να συγκεντρώνουν χρήματα και νέα μέλη μέσω της προπαγάνδας. Δύσκολη έκριναν την δικαστική διαμάχη οι δικηγόροι της χήρας που ανέλαβαν την υπόθεση, ωστόσο τόνισαν πως μια δικαίωση θα οδηγούσε τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter και το Facebook, να τροποποιήσουν την πολιτική χρήσης ώστε να μην μετατρέπεται σε κατάχρηση από τρομοκρατικές ομάδες.

Σύμφωνα με την κα Fields «Χωρίς το Twitter, η εκρηκτική ανάπτυξη του ISIS, της πιο τρομακτικής τρομοκρατικής ομάδας του κόσμου η οποία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες πολύνεκρες επιθέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, δεν θα ήταν δυνατή». Για το λόγο αυτό η Fields μέσω της αγωγής ζητά από τo Twitter να πληρώσει τριπλή αποζημίωση για «παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου κατά της τρομοκρατίας αφού στην ουσία παρέχει τεχνική υποστήριξη σε τρομοκράτες». Όπως μάλιστα σημειώνουν οι δικηγόροι της είναι η πρώτη φορά που στοιχειοθετείται τέτοιου είδους κατηγορία για κοινωνικό δίκτυο.

Από πλευράς του το κοινωνικό δίκτυο μέσω του δικηγόρου του δήλωσε πως «αν και οι κατηγορίες δεν βαραίνουν την εταιρεία, είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι από την τρομερή απώλεια αυτής της οικογένειας. Βίαιες απειλές και προώθηση της τρομοκρατίας δεν έχουν καμία θέση στο Twitter και, όπως και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, οι κανόνες μας θα πρέπει να το καταστούν σαφές».

Η πίεση στις πολιτικές χρήσεις των κοινωνικών δικτύων, αυξάνει συνεχώς για τις εταιρείας της Silicon Valley, με τον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama, να δηλώνει ήδη από την περασμένη Παρασκευή πως έχει συσταθεί ομάδας εργασίας για τον εντοπισμό και πάταξη των εξτρεμιστικών ομάδων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ώστε να προωθήσουν τα κακόβουλα σχέδιά τους.

Ταυτόχρονα ανώτεροι αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας συναντήθηκαν με κορυφαία στελέχη τεχνολογικών εταιρειών ώστε να συζητήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση των Ισλαμιστών. Είτε δικαιωθεί είτε όχι η κ. Fields πάντως είναι σίγουρο πως με την αγωγή της κατάφερε να αυξήσει την πίεση για υιοθέτηση μέτρων που θα πατάξουν την ηλεκτρονική προπαγάνδα της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider