Ο Πούτιν ομολογεί πως έκανε «παράνομη δουλειά» στην KGB

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πούτιν ομολογεί πως έκανε «παράνομη δουλειά» στην KGB

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως δούλεψε σε παράνομες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες. Περιγράφοντας τους πράκτορες σαν και τον ίδιο ως «μοναδικούς» εξήρε την τρομερή τους θυσία.

Ο Πούτιν εντάχθηκε στην KGB το 1975, υπηρετώντας στην Δρέσδη από το 1985 ως το 1990. Ο Ρώσος πρόεδρος αποσύρθηκε με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη όταν η ΕΣΣΔ ανετράπη, όμως θήτευσε για μικρό χρονικό διάστημα και στον διάδοχό της, την FSB στα τέλη του 1990.

Παρόλα αυτά, οι λεπτομέρειες της θητείας του παρέμεναν για δεκαετίας μυστήριο, μέχρι την πρόσφατη συνέντευξή του στο «Russia-1 TV».

«Όλη μου η δουλειά στις μυστικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ στο εξωτερικό, δεν ήταν συνδεδεμένη απλά με τις υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά με το παράνομο κομμάτι τους» δήλωσε ο Πούτιν.

Οι άνθρωποι που υπηρετούν σε τέτοιους ρόλους είναι «μοναδικά» άτομα με ιδιαίτερα «πιστεύω» και διακριτικό χαρακτήρα, συμπλήρωσε. Τέτοιοι άνθρωποι θυσιάζουν τις ελευθερίες τους, για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. «Δεν μπορεί ο καθένας να δώσει τη ζωή του, να αφήσει τους αγαπημένους του, την οικογένειά του για πολλά, πολλά χρόνια, δεν μπορεί ο καθένας να αφοσιωθεί στην υπηρεσία της πατρίδας» σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακάλεσε στη μνήμη του, μια κουβέντα του, με έναν μέντορά του, τον Αλεξάντρ Αλεξαντρόβιτς, όσο ήταν ακόμα νεαρός στην υπηρεσία. Εκείνη την εποχή, ο Αλεξαντρόβιτς είχε μόλις γυρίσει στην ΕΣΣΔ και του είχε ανατεθεί να δουλέψει με τον νεαρό Πούτιν.

«Τον ρώτησα, έχεις δουλέψει τόσο πολύ και τώρα είσαι εδώ μαζί μου. Είναι αυτό φυσιολογικό; Θα περίμενες περισσότερα, έτσι δεν είναι;». Ο αξιωματικός, ο οποίος δούλεψε τελικά μαζί με τον Πούτιν για πολλά χρόνια, απάντησε πως του είχε προσφερθεί μια καλύτερη θέση στα κεντρικά της KGB, όμως την είχε απορρίψει.

«Το θεωρώ επιβράβευση που η πατρίδα μου εμπιστεύτηκε τέτοια επιχείρηση που δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας κανείς πλην εμού. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση που πήρα, και πρέπει να ευχαριστήσω την πατρίδα γι αυτό.» «Μόνο οι εκλεκτοί μπορούν να το κάνουν αυτό. Το λέω χωρίς υπερβολή. Οι άνθρωποι των παράνομων υπηρεσιών πληροφοριών ζουν με τέτοια προσέγγιση για τον σκοπό, την πατρίδα, το λαό. Είναι μοναδικοί» είπε ο πρόεδρος, ευχόμενος στους πρώην συναδέλφους του, καλή τύχη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider