Sunday Times: Θέλουν να ανατρέψουν την Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sunday Times: Θέλουν να ανατρέψουν την Μέι

«Φωτιά» στην πολιτική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας, βάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, το οποίο θέλει κορυφαία μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος να ζητούν την αντικατάσταση της Τερέζα Μέι, από τον υπουργό των Οικονομικών της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδανικός για να αναλάβει πρωθυπουργός και να οδηγήσει την χώρα στο Brexit, φέρεται ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Η Τερέζα Μέι, αν και πήγε σε πρόωρες εκλογές με την σιγουριά πως θα βγει πιο δυνατή από αυτές, είχε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Η αποτυχία της να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποδυνάμωσε τη θέση της, στην ηγεσία του κόμματός της αλλά και της χώρας.

Επικαλούμενη μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Μέι, η εφημερίδα Sunday Times αναφέρει πως ο Χάμοντ θα πρέπει να διοριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός για να οδηγήσει τη χώρα μέχρι το 2019, οπότε η Βρετανία θα αποχωρήσει επισήμως από την ΕΕ.

Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα πρέπει να διορισθεί υπαρχηγός του, δήλωσαν οι πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Πιστεύω πως ο Φίλιπ είναι ο μόνος πειστικός υποψήφιος για ένα-δυό χρόνια, με τον DD (Ντέιβιντ Ντέιβις) να τρέχει το Brexit», δήλωσε ένας εν ενεργεία υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Είναι πιο αξιόπιστος ως υπηρεσιακός απ' ό,τι η σημερινή πρωθυπουργός. Η πρωθυπουργός έχει πληγεί τόσο πολύ που είναι οδυνηρό. Η εκτίμηση που μερικοί αρχίζουν να κάνουν είναι πως είναι τόσο ακατάλληλη ώστε δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια μ' αυτήν στην πρωθυπουργία». Πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου φέρεται από τους Sunday Times να δήλωσε πως ο Χάμοντ πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, φέρονται να προτιμούν τον ίδιο τον επικεφαλής της διαπραγμάτευσης για το Brexit, ενώ αλλα τον υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.

Εκπρόσωπος του γραφείου της πρωθυπουργού, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider