Κίνα: Συρμός του μετρό αποκλειστικά για γυναίκες (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Συρμός του μετρό αποκλειστικά για γυναίκες (pics)

Η Κίνα, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων χωρών όπως η Ιαπωνία, η Βραζιλία και το Μεξικό, που έχουν δοκιμάσει να θέσουν σε αποκλειστικότητα για τις γυναίκες κάποια μέσα μεταφοράς, ξεκινά από την Δευτέρα 28 Ιουνίου συρμούς του μετρό μόνο για γυναίκες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία λειτουργίας του μετρό στο Γκουανγκτζόου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή ότι σε κάθε τρένο της γραμμής 1 θα υπάρχει ένα βαγόνι που θα προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες στις ώρες αιχμής, από τις 07.30 έως τις 09.30 το πρωί και από τις 5 έως το 7 το απόγευμα κατά τις εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρία. Όλες τις υπόλοιπες ώρες, στα συγκεκριμένα βαγόνια μπορούν να επιβιβάζονται και άνδρες.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο αναφορικά με την προστασία και το σεβασμό για τις γυναίκες», ανέφερε η εταιρία λειτουργίας του μετρό, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει τη γνώμη του επιβατικού κοινού αφού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο σε δοκιμαστική βάση προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις.

Δεν υπάρχει κάποια νομική δέσμευση για τα βαγόνια που προορίζονται για γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, καθώς η διαφορετική μεταχείριση των επιβατών στα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν έχει νομική βάση.

«Τα ζευγάρια, οι φίλοι και οι οικογένειες ίσως θέλουν να παραμείνουν μαζί, άρα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σωστό να αναγκαστούν οι άνδρες επιβάτες να βγουν από τα συγκεκριμένα βαγόνια», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας.

Η εταιρία λειτουργίας του μετρό έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση ύστερα από προτάσεις συμβούλων της, όπως η Σου Τζονγκγιάνγκ. Η Σου επεσήμανε ότι πολλές γυναίκες παραπονούνται για την αυξημένη κίνηση στις ώρες αιχμής και το γεγονός ότι γενικά είναι μικροκαμωμένες τις κάνει να νιώθουν πιο άβολα.

«Επίσης, θέλουμε να εξαλείψουμε τις πιθανότητες να υποστεί μια γυναίκα παρενόχληση ενώ χρησιμοποιεί το μετρό», δήλωσε η Σου.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Γκουανγκτζόου, από το 2015 έχουν γίνει 74 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο μετρό της πόλης.

«Είμαι υπέρ του βαγονιού μόνο για γυναίκες. Τουλάχιστον, δεν θα κοιτά κανείς περίεργα όταν φοράω σορτς», δήλωσε η Λιανγκ, που ήθελε να δώσει μόνο το μικρό της όνομα.

Κίνα: Συρμός του μετρό αποκλειστικά για γυναίκες (pics)
Κίνα: Συρμός του μετρό αποκλειστικά για γυναίκες (pics)
Κίνα: Συρμός του μετρό αποκλειστικά για γυναίκες (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider