Στον Όμιλο Φάις περνά η Καλογήρου - Τι προβλέπει η συμφωνία

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Όμιλο Φάις περνά η Καλογήρου - Τι προβλέπει η συμφωνία

Στην Όμιλο Φάις περνά η αλυσίδα πολυτελών υποδημάτων Καλογήρου, μετά την υπογραφή συμφώνου προσυνεννόησης με τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank, με στόχο την εξυγίανση της εταιρείας Λεμονής, στην οποία ανήκει η αλυσίδσα

Υπενθυμίζεται πως η αλυσίδα Καλογήρου έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2015, ο όμιλος Λεμονή είχε δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 61,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές ανέρχονταν σε 27,8 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 55,218 εκατ. ευρώ και οι ζημίες της στα 10 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο όμιλος Φάις θα ελέγχει περίπου το 70% της Λεμονής ΑΕ και η οικογένεια Λεμονή θα περιοριστεί σε ένα 15%.

Από την άλλη πλευρά οι μέτοχοι της νέας εταιρείας δεσμεύονται να καταβάλλουν άμεσα ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ενώ ο κ. Φάις δίνει και προσωπικές εγγυήσεις (ύψους 4 εκατ. ευρώ) προκειμένου η νέα εταιρεία να λάβει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές για την συνέχιση της εμπορικής της δραστηριότητας.

Η νέα εταιρεία αναλαμβάνει δάνεια ύψους 15 εκατ. ευρώ, εκχωρεί το σύνολο των ακινήτων της εταιρείας, τα οποία θα επαναμισθώσει, ενεχυριάζει το σύνολο των μετοχών της στις τράπεζες, αλλά και την αξία των εμπορικών σημάτων που ελέγχει.

Τέλος, οι προμηθευτές προβλέπεται να εξοφληθούν στο ακέραιο χωρίς κούρεμα αλλά σε δόσεις ενώ άμεση θα είναι η καταβολή οφειλών σε εργαζομένους αλλά και μερική εξόφληση των μισθωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ομίλου Φάις:

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Όμιλος Εταιριών Φάις υπέγραψε σύμφωνο προσυνεννόησης με τις τράπεζες ALPHA ΒΑΝΚ, EUROBANK, την εταιρία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της, με στόχο την εξυγίανση της εταιρίας Λεμονής.

Με ιστορία 127 χρόνων, η Λεμονής Α.Ε. είναι η πλέον καθιερωμένη εταιρία στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας σημαντική παρουσία με τα καταστήματα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, TOD'S, SALVATORE FERRAGAMO, HOGAN, ΧΑΡΑΛΑΣ, NINE WEST. Έχει εδραιωθεί ως ο απόλυτος προορισμός shopping, φέρνοντας τα μεγαλύτερα fashion lovebrands όπως PRADA, DKNY, GUCCI, FRATELLI ROSSETTI, SAINT LAURENT, JIMMY CHOO, MICHAEL KORS και προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας service σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Από το πρώτο κατάστημα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ που άνοιξε το 1890 μέχρι τώρα, ο σεβασμός στον πελάτη, η άριστη ποιότητα και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες χαρακτήρισαν την Λεμονής Α.Ε. ως πρωτοπόρο στο είδος της!

Ο Όμιλος Φάις ευχαριστεί τα Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ΑΤΤΙΚΑ) για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους στο εγχείρημα, την Core Capital Partners, πολύτιμο σύμβουλο στην πολύμηνη προσπάθεια, καθώς και τις ALPHA ΒΑΝΚ και EUROBANK, για την εμπιστοσύνη και την διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του Memorandum of Understanding (MoU).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider