Μακρόν: Κοινή οπτική Γαλλίας – Γερμανίας στα θέματα της Συνόδου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Κοινή οπτική Γαλλίας – Γερμανίας στα θέματα της Συνόδου

Συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι 28 αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ. Βασικά θέματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής πριν από το καλοκαίρι αποτελούν η ασφάλεια, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή και φυσικά το Brexit.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό συμβούλιο ως Πρόεδρος της Γαλλίας, ο Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «Θα δουλέψουμε χέρι-χέρι με τη Γερμανία» και θα μιλήσουμε με «μία φωνή».

Ο Μακρόν ανέφερε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν «κοινή οπτική» για τα θέματα της Συνόδου και συγκεκριμένα όσον αφορά στο εμπόριο, είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στους φόβους των πολιτών σχετικά με την απορύθμιση που φέρνει η παγκοσμιοποίηση. Όπως πρόσθεσε, η Ευρώπη πρέπει να είναι «ανοιχτή» στις ελεύθερες ανταλλαγές, αλλά να σέβεται ορισμένους κανόνες, να γίνει «άνοιγμα» σε συγκεκριμένες αγορές, αλλά «λελογισμένο».

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο για ελέγχους στις ξένες επενδύσεις σε κλάδους στρατηγικής σημασίας στη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ προκειμένου να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις για τις ευρωπαϊκές εταιρίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider