Τζεντιλόνι: Μόνο πρόβλημα οι πολιτικές για το περιβάλλον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεντιλόνι: Μόνο πρόβλημα οι πολιτικές για το περιβάλλον

«Είχαμε πραγματική συζήτηση. Κύριο πρόβλημα που προέκυψε, είναι πολιτικές για το περιβάλλον», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την λήξη του G7 στην Ταορμίνα της Σικελίας.

«Η χθεσινή διακήρυξη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Οι ηγέτες υπογράμμισαν την σχέση του εξτρεμισμού και την πρόληψη που μπορεί να γίνει από τους παρόχους υπηρεσιών του διαδικτύου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, δε, ότι υπήρξε συμφωνία σε ότι αφορά ειδικές κρίσεις όπως της Λιβύης, της Συρίας και της Βόρειας Κορέας. «Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ελήφθησαν δεσμεύσεις άμεσου και πιο βραχυπρόθεσμού χαρακτήρα» είπε ο κ. Τζεντιλόνι, εξηγώντας πως πρέπει να συνδυαστεί η ανθρωπιστική υποδοχή, οι πολιτικές ασφάλειας και η επίγνωση ότι πρέπει να αναπτυχθεί ουσιαστική συνεργασία με την Αφρική, σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σημειώθηκε πρόοδος σε ότι αφορά το διεθνές εμπόριο. «Απομακρύναμε την ιδέα ότι όποιος θέλει να βοηθήσει τις κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται περισσότερο από την παγκοσμιοποίηση, πρέπει να υποστηρίζει με ολοκληρωτικό τρόπο τον προστατευτισμό», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, προσθέτοντας ότι «η όλη συζήτηση θα συνεχισθεί, αλλά σήμερα επιτεύχθηκε μια ισορροπία».

Ο Πάολο Τζεντιλόνι αναγνώρισε ότι το πιο μελανό σημείο της διάσκεψης αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων για τις κλιματολογικές αλλαγές. «Έξι στις επτά χώρες επιβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε στο Παρίσι, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ακόμη σε φάση αναθεώρησης της πολιτικής τους. Μια φάση η οποία ελπίζω να ολοκληρωθεί γρήγορα και θετικά», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα του «η απόσταση αυτή να καλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες» και τόνισε, τέλος, ότι το G7 της Σικελίας υιοθέτησε έναν οδικό χάρτη για την απάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, και σχέδια δράσης για την επαγγελματική κατάρτιση και την κατάρτιση νέων αφρικανών επιχειρηματιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.